ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκλονίζει η “κατάθεση ψυχής” από τη μητέρα της Μυρτούς! – Φιλοξενείται από τη “Διάπλαση”

0

Προσφυγή κατά του κράτους που οδηγεί… στο θάνατο καθηλωμένους ανθρώπους για να γλιτώνει χρήματα!

Αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του ίδιου του κράτους, ξεπερνώντας μάλιστα τα… σύνορα της χώρας, δηλώνει από την Καλαμάτα, η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της Μυρτούς, η οποία κακοποιήθηκε και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν τη 15χρονη τότε κοπέλα, αρχικά με σκοπό να της κλέψει το κινητό και ύστερα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, να τη βιάσει, κακοποίησε ανελέητα, ο νεαρός Πακιστανός που διέμενε παράνομα στη χώρα και εργαζόταν σε τουριστική μονάδα, προκαλώντας της, σοβαρότατες εγκεφαλικές βλάβες και καθηλώνοντάς την! Το κορίτσι, με τη βοήθεια κυρίως της μητέρας της και των δικών της ανθρώπων, ανεβαίνει έναν πραγματικό Γολγοθά, με το μαρτύριο να μη λέει να τελειώσει… Ύστερα από επεμβάσεις, ταξίδια στο εξωτερικό και έναν αγώνα πενταετίας, η Μυρτώ προσπαθεί με τη δύναμη της ψυχής της, την οποία η οργανωμένη πολιτεία φαίνεται πως έχει βάλει στο «στόχαστρο» καθώς, δυστυχώς, όπως καταγγέλλει η μητέρα της, δεν υπάρχει πουθενά!

Η ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πριν από μερικούς μήνες, η νεαρή κοπέλα με τη μητέρα της, βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο μιας ανθρωπιστικής διοργάνωσης μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ακρίτας», που είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να αγοραστεί ένα απαραίτητο για την υγεία της, μηχάνημα! Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, το μηχάνημα αγοράστηκε και μεταξύ άλλων, σημαντική ήταν η συμβολή του  Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», το οποίο φιλοξενεί και πάλι τη Μυρτώ της… καρδιάς μας και τη μητέρα της, παρέχοντάς τους, λίγες χαλαρές στιγμές, στη δύσκολη καθημερινότητα που συνεχίζεται με το Σταυρό στους ώμους!

«Στην Καλαμάτα, ήρθαμε για ένα… ευχάριστο διάλλειμα, για αλλαγή περιβάλλοντος, γιατί αυτό, προσφέρει κοινωνικοποίηση σε αυτά τα άτομα», δήλωσε η κα Κωτρότσου, τονίζοντας πως ήταν απαραίτητο, μετά από 40 μήνες παραμονής στο κέντρο «Animus» στη Λάρισα! «Επιστρέψαμε στο σπίτι, γιατί κάνει πολύ έντονες θεραπείες, πολύ πιο εξειδικευμένες», ανέφερε η πραγματική ηρωίδα μάνα, η οποία από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τρέχει… για τις θεραπείες της μικρής, με το κράτος από… απόν, μέχρι ανύπαρκτο!

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

«Δεν υπάρχει κράτος!», ανέφερε ξεκάθαρα η Μαρία Κοτρώτσου, επισημαίνοντας τις ευθύνες που αναλογούν στην πολιτεία! «Δεν μπορείς να ανοίγεις τα σύνορά σου έτσι… Ναι, να βοηθήσεις τους ανθρώπους, δεν έχω αντίρρηση, άνθρωποι είμαστε όλοι, σε μια ανάγκη μπορεί να βρεθούμε, αλλά για το τι μπορεί να προκύψει στους πολίτες σου, από την εισροή αυτών των ανθρώπων αυτών, που δεν μπορεί να είναι όλοι καλοί, αφού δεν υπάρχει τρόπος να τους ξεχωρίσεις, οφείλεις να μεριμνήσεις! Πως τους προφυλάσσεις, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας, που και τα δύο έχουν καταπατηθεί στην περίπτωση της Μυρτούς;», διερωτήθηκε η μητέρα του κοριτσιού, που όπως ανέφερε, αναγκάστηκε να γίνει δυνατή! Η κα Κοτρώτσου, καυστική και ειλικρινής, με «επισκιασμένο» τον πόνο της ψυχής της, που δεν την αφήνει ούτε μια στιγμή να ηρεμήσει, κατήγγειλε το κράτος πως με τον τρόπο του, οδηγεί στο θάνατο, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα με αυτό του παιδιού της, προβλήματα!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΚΑΝΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

«Το κράτος, το είχαμε δει στην περίπτωση του Αλέξανδρου Βέλιου, είναι κατά της ευθανασίας, όμως στην περίπτωση αυτών των  ανθρώπων, τους κάνει… έμμεσα ευθανασία, αφού δεν τους προσφέρει αυτά που χρειάζεται! Όταν είσαι συνέχεια σε ένα κρεβάτι θα αρχίσουν οι κατακλίσεις και μετά οι λοιμώξεις, αφού το ανοσοποιητικό είναι ήδη πεσμένο! Και τότε, τι προσδοκάς; Να γίνει χειρότερα ο ασθενής και να… φύγει! Επομένως, τους κάνεις εμμέσως ευθανασία! Όταν δεν του προσφέρεις τα μέσα, όχι για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από πλευράς ψυχολογίας, αλλά για να ζήσει αυτός ο άνθρωπος, να μείνει σταθερός σε μια κατάσταση και να πορευτεί, ειδικά αν είναι νέος…», δήλωσε με νόημα η μητέρα του κοριτσιού που εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο και συνεχίζει. «Υπάρχουν πολλά νέα άτομα  σε αυτήν την κατάσταση, ακόμη και από τροχαία και υπάρχουν πολλά, γιατί η επιστήμη προχώρησε και αυτό, δεν το… ακολούθησε η πολιτεία, γιατί όταν επιζεί ένας άνθρωπος μετά από ένα πολύ δυνατό πλήγμα, που πριν από 30 χρόνια δε θα ζούσε, πρέπει να προσαρμόσεις έτσι τους Νόμους σου, για να τον βοηθήσεις, όχι να τον αφήνεις στην τύχη του ή να λέμε με λόγια του τύπου «ότι θέλετε από ‘μας», λόγια, λόγια, λόγια… Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάτι και ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση της Μυρτούς, αν θέλετε να επικεντρωθούμε, όπου το κράτος έχει μεγαλύτερες ευθύνες, γιατί η Μυρτώ δε χτύπησε από μια απροσεξία και δεν έπεσε θύμα τροχαίου, ήταν καθαρά εγκληματική ενέργεια από έναν άνθρωπο που κυκλοφορούσε παράνομα στη χώρα».

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…

Η Μαρία Κοτρώτσου, δίνει τη διάσταση που πρέπει, στην υπόθεση της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της κόρης της και θέτει το κράτος προ των ευθυνών του, τονίζοντας πως άμεσα, θα την βρει, απέναντί του! «Πολύ σύντομα το κράτος θα με βρει απέναντί του, είμαι αποφασισμένη και θα το παλέψω και εκτός Ελλάδας, με την ελπίδα να συνεχίσουν κι άλλοι! Κι εγώ είμαι φιλόζωη, δεν μπορεί να λες απαγορεύεται στο ζώο να κάνει αυτό, αλλά να το επιτρέπεις στους ανθρώπους. Είμαστε ένα υποτίθεται Ευρωπαϊκό κράτος…», ανέφερε και στάθηκε στη μέριμνα που δεν υπάρχει για τη… δράση όσων παράνομα ζουν στην Ελλάδα.
«Μια χώρα που παίρνει κονδύλια γι’ αυτούς τους ανθρώπους από την Ευρώπη, δε θα έπρεπε να έχει σκεφτεί και τους Έλληνες πολίτες, σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, ώστε να διαθέσει μέρος αυτών, σε μηνιαία βάση για να μπορέσουν να ζήσουν; Να ζήσουν, όσο ζουν, αξιοπρεπέστατα και όχι να λες σαν πολιτεία, ότι είναι δωρεάν τα φάρμακα και όταν πηγαίνει ο γονιός με τη συνταγή στο φαρμακείο να πληρώνει 110 ευρώ! Φάρμακα που είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχουν γενόσημα, όμως πληρώνεις τη διαφορά, σα να υπήρχε γενόσημο! Αυτό είναι πραγματική τρέλα! Λένε συχνά για ρατσισμό, δεν είναι ρατσισμός όμως, όταν δε δίνεις τη δυνατότητα σε άτομα σαν τη Μυρτώ, να κυκλοφορήσουν, να πάνε σε ένα θέατρο! Οι Νόμοι ισχύουν μόνο για ‘μας, οι ευθύνες του κράτους δεν υπάρχουν; Γι’ αυτό με βλέπετε θυμωμένη», επεσήμανε η κα Κοτρώτσου, τονίζοντας πως γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν προβλέπονται ούτε τα… αυτονόητα, με σκοπό να οδηγηθούν στο θάνατο!

ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΕΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ…

«Οι άνθρωποι που βοηθούν δεν είναι υποχρεωμένοι, ειδικά στον καιρό της κρίσης! Υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, τι να βοηθήσει ο καθένας και γιατί το κράτος να στηρίζεται στη βοήθεια των πολιτών και να μη φροντίζει για τους πολίτες του; Εγώ ακόμη και σήμερα που μιλάμε, πληρώνω κανονικά την Εφορία, δεν ήρθε να μου πει, ότι μετά από αυτό που σου συνέβη, παύεις να πληρώνεις, όχι βέβαια ότι θα γινόταν και κάτι τρομερό! Αν έλεγα ότι η Μυρτώ είναι ενήλικη και δεν μπορώ πια να την φροντίσω, που θα την έβαζε; Σε ένα άσυλο ανιάτων, που εκεί είναι να πας επίσκεψη μόνο και να μην ξαναπατήσεις με τις συνθήκες που επικρατούν! Τα Νοσοκομεία σε τι συνθήκες είναι και εννοώ σε προσωπικό και τι μου λένε εμένα; «Είσαι υποχρεωμένος να φροντίσεις το παιδί σου» και δε δίνουν και εναλλακτική! Η πολιτεία, βοηθά ηλικιωμένους ανθρώπους με ένα υποτυπώδες επίδομα, προκειμένου να προσλάβουν μια βοηθό στο σπίτι και όταν ρώτησα, μου είπαν πως άνθρωποι σαν τη Μυρτώ, δε δικαιούνται κάτι αντίστοιχο! Δηλαδή, σε έναν ηλικιωμένο, δίνεις τη δυνατότητα να ζήσει καλύτερα, αλλά σε έναν που είναι 20 ετών, δεν το κάνεις, γιατί θα ζήσει πολλά χρόνια; Αυτό δεν είναι βοήθεια, είναι ρατσισμός», δήλωσε με οργισμένη τη χροιά της… καρδιάς της η μητέρα της Μυρτούς, τονίζοντας καταληκτικά, πως δεν της επιτρέπεται να κοιτάζει πίσω! «Δεν ήμουν φύση αισιόδοξη, έγινα, δεν είχα υπομονή, αλλά απέκτησα, γιατί όταν ζεις με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο που είναι σε αυτήν την κατάσταση, κάνεις τα πάντα να τον βοηθήσεις για να πάει μπροστά! Δεν μπορείς να κοιτάς πίσω… Πίσω, είναι ένας τοίχος που μου απαγορεύει να δω, γιατί η Μυρτώ δεν είναι άρρωστη, είναι χτυπημένη! Ένας άρρωστος, χειροτερεύει, ενώ ένας που έχει χτυπηθεί, μπορεί να γίνει καλύτερα και γι’ αυτό προσπαθώ».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

myrto-diaplashΗ κα Κοτρώτσου, ευχαρίστησε από καρδιάς τα στελέχη και το προσωπικό της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ», μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το κέντρο και την πόλη της Καλαμάτας. «Μας φιλοξενεί η «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και μας προσφέρει τα πάντα σε φαγητό και βοήθεια για το παιδί, γιατί μόνη μου είναι πολύ δύσκολο να το φροντίσω! Είναι ένα πολύ ψηλό παιδί, με κανονικό βάρος, που φτάνει στα δικά μου κιλά, οπότε δεν μπορείς να σηκώνεις έναν άνθρωπο που είναι πιο ψηλός από ‘σένα και στο ίδιο βάρος, αν και… κατά το κράτος μπορείς! Μπορείς τα πάντα, ακόμη και αν είναι τα διπλάσια κιλά! Κάποιοι έτσι το έχουν σκεφτεί! Ήρθαμε τον Απρίλιο όταν διοργάνωσε ο «Ακρίτας» κάτι για τη Μυρτώ, γνωρίσαμε πολύ κόσμο, κάναμε φίλους κι έτσι, στο πλαίσιο αυτό ήρθαμε! Η Καλαμάτα, είναι αλήθεια πως είναι μια ωραία πόλη μέσα στη θάλασσα, με πολύ κόσμο και αυτό αρέσει πολύ στη Μυρτώ! Της αρέσει η επαφή με τον κόσμο και τους φίλους που έχουμε κάνει εδώ», δήλωσε ευχαριστώντας τον απλό κόσμο, που παίρνει… ρόλο πολιτείας, η μητέρα της κοπέλας που εξακολουθεί να δίνει τη δική της μάχη, για μια αξιοπρεπή ζωή και όχι μόνο για την επιβίωση!

Leave a Reply