ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια του… μανιακού να κάνει στάχτη την Πυλία!

0

ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Πύλου, η ώρα που εκδηλώνονται οι φωτιές και η συχνότητα, προβληματίζουν φορείς και πολίτες, στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, την οποία κάποιος ή κάποιοι έχουν βάλει για τα καλά, στο… μάτι και φέτος το καλοκαίρι!
Καθοριστικής σημασίας σύμμαχος, πέραν του καλού συντονισμού και των κοινών προσπαθειών, ο καλός καιρός και οι όχι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι έχουν σώσει την περιοχή, μη δυσχεραίνοντας περαιτέρω  το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων! Ήδη, έχει δύο φορές συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο, το οποίο την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή, αποφάσισε να συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης, που όπως φαίνεται δεν είναι αρκετές, με τον προβληματισμό να μεγαλώνει! Για το λόγο αυτό άλλωστε, χθες τα μεσημέρι, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, συναντήθηκε εκτάκτως με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, προκειμένου να μελετηθεί νέος σχεδιασμός πρόληψης και δράσης.

ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά, μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχής της Κορώνης και συγκεκριμένα και πάλι, στη Χρυσοκελλαριά και το Βασιλίτσι! Οι πυρκαγιές ξέσπασαν μετά τις 3 τα ξημερώματα και ήταν περισσότερες από δύο σε κάθε περίπτωση, ενώ χθες τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε μια ακόμη, με τον προβληματισμό έντονο για το ενδεχόμενο εμπρησμών, καθώς εκείνη την ώρα, οι φωτιές είναι ύποπτες, αφού δεν μπορεί να οφείλονται σε αγροτική δραστηριότητα», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, τονίζοντας πως η τελευταία εκδηλώθηκε στα πρανή του δρόμου του Βασιλιτσίου προς τη Φοινικούντα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply