ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χέρι – χέρι για έργα αθλητισμού και εκπαίδευσης Καλαμάτα και Μεσσήνη!

0

Σημαντικά έργα μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ύψους 35 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους  Καλαμάτας και Μεσσήνης, που με τις… ευλογίες Χαρίτση, ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν σε εκπαίδευση και αθλητισμό!

Ο Παναγιώτης Νίκας και ο Γιώργος Τσώνης, συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Μεσσήνιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος τους έδωσε το «ok» για μια σειρά σημαντικών έργων. «Οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης πάνε μαζί, επιδιώκοντας έργα 35 εκατ. ευρώ στον τομέα του αθλητισμού και της εκπαίδευσης και ο υπουργός, ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει τα ζητήματα αυτά στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πρέπει να λάβει σχετική απόφαση και πιστεύω στις προσεχείς ημέρες, θα κληθούμε από τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, τον κ. Μαντζούφα για να κουβεντιάσουμε το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, από την… εμπιστοσύνη που δίνεται στις ΣΔΙΤ!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δήλωσε και ο Γιώργος Τσώνης, που ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη συμβολή του, τον Αλέξη Χαρίτση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ο Δήμος Μεσσήνης είναι μπροστά στην πιο αναπτυξιακή του πορεία, κάτι που φαίνεται και από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό», ανέφερε ο κ. Τσώνης και συνέχισε. «Ο αθλητισμός και η εκπαίδευση αφορούν κυρίως στη νέα γενιά και είμαστε χαρούμενοι που θα ενταχθούμε σε αυτά τα αναπτυξιακά προγράμματα, μαζί με το Δήμο Καλαμάτας, γιατί θεωρούμε πως δύο Δήμοι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα από κοινού και σίγουρα πιο γρήγορα», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης και αναφέρθηκε στα έργα που πρότεινε. «Στον τομέα της εκπαίδευσης, προτείναμε έργα της τάξεως των 2 εκατ. 800 χιλιάδων ευρώ και συγκεκριμένα, ένα νηπιαγωγείο στη Βαλύρα, ένα βρεφονηπιακό σταθμό στο Πεταλίδι και ένα νέο Επαγγελματικό Λύκειο στη Μεσσήνη. Στον τομέα του αθλητισμού, όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες, διεκδικούμε το χώρο του ΟΣΕ 17.500 τμ και είμαστε σε φάση παραχώρησης για 99 χρόνια στο Δήμο, προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο πάλης, όπου στην πραγματικότητα, θα είναι ένας πολυχώρος αθλητισμού»,  επσήμανε ο κ. Τσώνης και τόνισε πως έχει γίνει πρόταση και για ένα καινούριο- σύγχρονο γήπεδο στη Λαζαρίνα 2,4 εκατ. ευρώ με αποδυτήρια και κερκίδες, αλλά και για την ανακατασκευή του γηπέδου της Μεσσήνης, όπου θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση, θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν και στέγαστρο! «Ζητάμε έργα που μπορεί να γίνουν και… ποντάρουμε στις  υποδομές, που είναι ο «έρωτάς» μου», είπε με έμφαση ο δήμαρχος Μεσσήνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, γιατί όπως είπε «βάζουμε ένα λιθαράκι σε όσα έχουν προγραμματιστεί, όπως τα αντιπλημμυρικά, οι αναπλάσεις και άλλα σημαντικά έργα για το Δήμο μας».

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply