ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αρχιτεκτονικής και υποδειγματικού σχεδιασμού GOOD DESIGN το Σάββατο στην Κορώνη

0

Εγκαινιάζεται στην Κορώνη το Σαββάτο 26 Αυγούστου στις 8  μ.μ, η διεθνής έκθεση αρχιτεκτονικής και υποδειγματικού σχεδιασμού GOOD DESIGN 2016.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης και παρουσιάζεται –  κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή 8:30 -11 μ.μ.  – στο αρχοντικό Ταρσούλη και στη συνέχεια στο Μανιατάκειον Ίδρυμα, στην Κορώνη, θα παραμείνει ανοικτή, κατά διαστήματα, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου (πληρ. 0030 – 6976709769).

Τα διεθνή αυτά βραβεία και εκθέματα παρουσιάστηκαν στο κοινό, αρχικά στο  Σικάγο και εν συνεχεία, κατά την διάρκεια  του 2016-2017, στο Δουβλίνο και στην Αθήνα.

Αποτελεί ένα διεθνές πρόταγμα αισθητικής εξωστρέφειας και ευαισθητοποίησης του αισθητηρίου του ευρύτερου κοινού της περιοχής μας, στις πιο σύγχρονες διεθνείς τάσεις, στον τομέα του σχεδιασμού προϊόντων και της αρχιτεκτονικής κτηριακών εγκαταστάσεων.

Την έκθεση θα παρουσιάσει και θα προλογίσει ο καθηγητής μηχανολογίας Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος. Θα συνοδευτεί δε, από αναλυτική παρουσίαση ενός από τα ιδιαίτερα εκθέματα που παρουσιάζονται στον χώρο από  την Μεσσηνιακής καταγωγής, πολλά υποσχόμενη ζωγράφο και αρχιτέκτονα, Αφροδίτη Κυριαζή.

Μέλη της Αθηναγορείου Φιλαρμονικής Κορώνης και της Ορχήστρας των Πλαγίων Ήχων. θα επενδύσουν μουσικά την όλη εκδήλωση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση έχει τον τίτλο «GREEN GOOD DESIGN AWARDS 2016» με την προτροπή: Design a better world now!

Οργανώνεται ετησίως και τελεί υπό την αιγίδα του  Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design.  Κατόπιν οι εκθέσεις έρχονται στην Ευρώπη και παρουσιάζονται στην Ιρλανδία – σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies –  και στην Ελλάδα – σε συνεργασία με το Contemporary Space Athens.

Στην έκθεση προβάλλονται οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα GREEN GOOD DESIGN.

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό ήταν εκατοντάδες από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία ανά τον κόσμο, από εταιρείες design και κατασκευαστές πασίγνωστους στον χώρο του σχεδιασμού, την Ευρώπη, την Ασία, την Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Αμερική.

Αυτήν την  χρονιά, το 2016, επελέγησαν 25 κτήρια και μελέτες περιβάλλοντος, ουρανοξύστες, οικολογικές φάρμες, εργοστάσια, μουσεία, πλατείες, εκθεσιακά περίπτερα, κατοικίες, σχολεία και πανεπιστήμια. Αναμεσά τους η πόλη του Παρισιού με το Green Roof-Top Program και το  German Pavilion Expo Milano.
Επίσης επελέγησαν 65 projects στις κατηγορίες του φωτισμού, της συσκευασίας, των μεταφορών, των προϊόντων πατώματος, των συσκευών, των υφασμάτων, των επίπλων. Αναμεσά τους η BMW, η Μercedes-Benz, η Tola, η GROHE, Eco SENS, Tupperware, Starbucks, Rubine Ritmonio  και πολλές άλλες.

Στην έκθεση  μπορείτε να δείτε τις  φωτογραφίες των βραβευμένων έργων.

Συγκεντρωτικά, μπορείτε να απολαύσετε, λεπτομερώς, όλα τα έργα των νικητών του διαγωνισμού του 2016,  εδώ.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GREEN GOOD DESIGN

Το GOOD DESIGN ™ ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τον Eero Saarinen, τους Charles & Ray Eames  και τον Edgar Kaufmann, Jr με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της καλύτερης κατανόησης και αποδοχής του μοντέρνου σχεδιασμού.

Το 2016, επτά δεκαετίες αργότερα, αυτή η νέα έκδοση του GOOD DESIGN™, το GREEN GOOD DESIGN, έχει ως στόχο να  προκαλέσει το ενδιαφέρον  και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, προωθώντας επαναστατικές προσεγγίσεις με σχέδια νέας σκέψης για σχεδιασμό, από μια νέα γενιά  αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, πολεοδόμων, εταιρειών, κυβερνήσεων,  ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Αυτή η νέα σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.

Επιπλέον, στόχος του GREEN GOOD DESIGN είναι να προσδώσει διεθνή αναγνώριση σε  ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμούς, κυβερνήσεις, σε θεσμικά όργανα – μαζί με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα προγράμματά τους, τις εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις τους για έναν  πιο υγιή και  βιώσιμο κόσμο.

To GREEN GOOD DESIGN, συνοπτικά, προσπαθεί να επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες, την αναδιάρθρωση της μεταποιητικής παραγωγής, να επηρεάσει τον σχεδιασμό των πόλεων και των δημόσιων χώρων και να βοηθήσει στην συνειδητοποίηση  ότι καθημερινά,  στο περιβάλλον που ζούμε, περιορίζονται ο καθαρός αέρας,  το καθαρό χώμα  και το καθαρό νερό.

Leave a Reply