ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί πολιτικής κ.ά.

0

«Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των πολιτών από την κυβέρνηση σε κάθε λέξη-υπόσχεση δεν αμφισβητείται πλέον ούτε από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της μιας άλλης εποχής. Είπαν συνειδητά ψεύδη και αναζητούν εξιλέωση πότε λόγω αυταπάτης, πότε λόγω άγνοιας ή έλλειψης πείρας. Τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ στο ίδιο μοτίβο παραμόρφωσης της πραγματικότητας, σχεδιάζοντας στο γόνατο κάθε μέρα την επόμενη μπαρούφα που απλώς θα τους κρατά στον αφρό.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμιά αναστολή να διαστρεβλώνουν τα αυταπόδεικτα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκστομίζουν την πιο χυδαία παραπληροφόρηση, αρκεί να κερδίσουν ένα λεπτό ανοχής από την οργισμένη πλειονότητα των πολιτών. Τους αρκεί και μόνο η αμφιβολία για να μπορούν να ψαρέψουν σε θολά νερά και ό,τι κάτσει.

ΑΥΤΗ η στρεψοδικία αποτελεί επιλογή επιβίωσης διότι νομίζουν οι αφελείς πως οι πολίτες εύκολα θα ξεχάσουν την απόλυτη διάψευση και μέσα σε ένα κουβάρι αλληλοαναιρούμενων πολιτικών μπορεί να ξανακάνουν τα ίδια λάθη και να τους εμπιστευτούν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ δήθεν παράλληλες πολιτικές για να δείξουν ότι είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους, αλλά το μόνο που καταφέρνουν τελικώς είναι εκτίθενται ακόμη περισσότερο.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, η γελοιότητα με τους σημαιοφόρους και τις παρελάσεις έδειξε ότι έχουν ξεπεράσει κάθε φραγμό και προκειμένου να παραστήσουν τους διαφορετικούς καταλήγουν γραφικοί με την τακτική του χαβαλέ. Πώς να σταθεί για ένα κόμμα δήθεν της Αριστεράς η παρδαλή συνύπαρξη με ακραίους εθνολαϊκιστές».

***

ΧΑΒΑΛΕΣ είναι ο τίτλος του άρθρο του Παναγιώτη Λαμψία και εκτενές απόσπασμα ήδη παρέθεσα.

ΚΑΝΕΙ λοιπόν χαβαλέ η παρούσα κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως κυβέρνηση της Αριστεράς;

ΝΑΙ, αν πιστέψουμε τα όσα ο άρθρογράφος αναφέρει κι ελόγου μου θυμάμαι τον λυκειάρχη Χαβαλέ που στις βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» με το Μίμη Φωτόπουλο στον ομώνυμο ρόλο.

ΤΑΙΝΙΕΣ κακόγουστες από κάθε άποψη αλλά με το στοιχείο του χαβαλεδιάσματος δεδομένο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν κάνει όντως χαβαλέ η σημερινή κυβέρνηση, αλλά να την κατηγορεί  για χαβαλέ η ΝΔ, είναι η αποθέωση του θράσους.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΩ πως τον τελευταίο καιρό «παίζεται» πολύ από τον λγεόμενο φιλοκυβερνητικό  Τύπο η στάση του Κώστα Μπακογιάννη και της διαφαινόμενης κόντρας του με το θείο του πρόεδρο της ΝΔ και προφανώς αυτό το «παίξιμο» πάνω του, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ αυτή θα έχει συνέχεια όπως φαίνεται αφού τόσο ο «θείος» όσο και ο «ανιψιός» άνοιξαν για τα καλά «νιτερέσα» μεταξύ τους που δεν θα κλείσουν εύκολα.

***

ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ στα δικά μας τώρα.

Η ΜΑΝΗ ανέκαθεν είχε δυσκολίες με το ζήτημα του νερού και φαίνεται πως έχει και τώρα.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ πάντως που ήμουν στη Μάνη, διαπίστωσα πως το όλο ζήτημα αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία.

Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ της περιοχής πάντως έχει πολύ παρελθόν πίσω της και ασφαλώς κάποιοι έχουν τις ανάλογες ευθύνες.

***

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η προσπάθεια που κάνει η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας από τις αρχές του χρόνου που ξεκίνησε και η συμβολή της στην προώθηση της φωτογραφικής τέχνης στην Καλαμάτα αξιοπρόσεκτη.

Η ΕΚΘΕΣΗ «Πρόσφυγες» που παρουσιάστηκε στο Rex με συνεργασία της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, κέρδισε τις εντυπώσεις όσων την παρακολούθησαν.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ άλλωστε είναι ήδη από καιρό ζήτημα πρώτης γραμμής για τη χώρα μας.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply