ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλατάνια: Διαμαρτυρίες κατά του Δήμου για τη Νέδα – Αμεση η ενεργοποίηση της Περιφέρειας για το δρόμο

0

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η βελτίωση του δρόμου Πλατάνια-Νέδα, μετά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Χθες βρέθηκε στα Πλατάνια κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας αποτελούμενο από τον Δημ. Καλδή, Αν. Νανόπουλο και Αν. Αγγελή και εξέτασαν επιτόπου το εν λόγω έργο, ενώ είχαν συζητήσεις με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πλατανίων κ. Καραγιάννη και κατοίκους του χωριού. Όπως μας δήλωσε μηχανικός του κλιμακίου πρόκειται σύντομα να εκπονηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για την υλοποίηση του έργου, το κόστος του οποίου προσδιορίζεται στις 500.000 ευρώ περίπου.

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

neda

Κι ενώ κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις άμεσες κινήσεις της Περιφέρειας σε σχέση με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για το δρόμο, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους κατά του Δήμου Τριφυλίας , τον οποίο κατηγορούν ότι παρ’ ότι πέρασε το καλοκαίρι δεν έκανε απολύτως τίποτε για τη Νέδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, λόγω και της αύξησης της επισκεψιμότητας στο ποτάμι.

Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται γιατί ενώ ο Δήμος έχει πάρει σχετική απόφαση για τη σήμανση του δρόμου δεν υλοποιήθηκε ούτε η τοποθέτηση πινακίδων με αποτέλεσμα να υπάρχει μποτιλιάρισμα και να εγκυμονούν κίνδυνοι ακόμη και για την ασφάλεια των κατοίκων στις αυλές τους!

Παράλληλα επικρίνουν το Δήμο για πλημμελή έως ανύπαρκτη συμβολή στην προβολή της Νέδας μέσω του τουριστικού οδηγού, ενώ με δραματικά λόγια μας περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι.

Καμία λειτουργική παρέμβαση από το Δήμο, ανύπαρκτη φροντίδα για την καθαριότητα και τις υποδομές υποδοχής των επισκεπτών, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δημοτικών παραγόντων.

«Ούτε να τοποθετήσουν δύο πινακίδες, δεν είναι ικανοί», μας είπαν χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα της «ΦΩΝΗΣ» υπερθεματίζουν σε όσα καταμαρτυρούσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ορεινής Τριφυλίας Κώστας Καράμπελας για τη Νέδα.

Θυμίζουμε, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της «Φ» ότι ο Κ. Καράμπελας σε πρόσφατη σύσκεψη έθεσε στην σύσκεψη το θέμα καθώς δεν κατασκευάστηκαν μονοπάτια για διάβαση των επισκεπτών, ούτε έργα εξωραϊσμού σε σημεία υποδοχής, αλλά ούτε καν τουριστική ανάδειξη, καθώς υπάρχει επισκεψιμότητα από όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια!

Η Νέδα, είναι ένας επίγειος παράδεισος στην Πελοπόννησο που κινδυνεύει από την απερισκεψία, ασυνείδητων πολιτών, οι οποίοι κατά την επίσκεψη τους αφήνουν πίσω τους σκουπίδια.

Leave a Reply