ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύριο ο 9ος Ανδάνειος Δρόμος 17.000 μ. (Αρκαδική Πύλη – Διαβολίτσι)

0

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Δ. Ανδανίας και ο δήμος Οιχαλίας, διοργανώνουν αύριο τον 9ο Ανδάνειο Αγώνα Δρόμου 17.000 μ.
Σήμερα, ώρα 6 μ.μ., με εκκίνηση από την Αρκαδική Πύλη και διαδρομή Νεοχώρι –Διαβολίτσι οι πολυάριθμοι δρομείς που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή θα παλέψουν για την κατάκτηση ενός εκ των έξι Κυπέλλων που θα δοθούν στους έξι πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, και για τα μετάλλια που θα δοθούν σε όσους τερματίσουν.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και ανήμερα του αγώνα, στη Γραμματεία των αγώνων μέχρι τις 4.50 μ.μ.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η διαδρομή είναι 17.000 μέτρα, από τα οποία τα πρώτα 7.000 είναι σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο, τα δε υπόλοιπα 10.000 μέτρα είναι σε χωμάτινο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο που διασχίζει την Άνω Μεσσηνιακή Πεδιάδα. Η ασφάλτινη διαδρομή των 7.000 μέτρων είναι κατηφορική με υψομετρική διαφορά περίπου 280 μέτρων (200 μέτρα τα 4.500 μέτρα και 80 μέτρα τα 2.500 μέτρα). Η χωμάτινη διαδρομή των 10.000 μέτρων είναι τελείως επίπεδη.
Παράλληλα θα διεξαχθεί και Παιδικός Αγώνας 1.500 μ.
«Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της»
Η συγκέντρωση των αθλητών και η παραλαβή των αριθμών για τη συμμετοχή τους θα γίνει στην πλατεία Διαβολιτσίου όπου θα λειτουργεί από τις 3.30 η Γραμματεία. Από εκεί θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. η μετάβαση των αθλητών με λεωφορεία στην Αρκαδική Πύλη, την αφετηρία του αγώνα.
Στην πλατεία θα γίνεται και ο τερματισμός. Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι απονομές και η σχετική γιορτή με προσφορά φαγητού στους αθλητές και τους εθελοντές.

Leave a Reply