ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακοπές στη Στούπα (9)

0

ΠΩΣ γίνεται να είσαι στη Στούπα και να περιδιαβαίνεις την Τριφυλία; ρώτησε η έγκαυλη οπτασία και είχε την απαίτηση κιόλας να της απαντήσω.

ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΑ βεβαίως, άλλωστε δεν έβρισκα το λόγο. Τουλάχιστον δημοσίως, διότι κατ’ ιδίαν πολλά θα είχα να της εξηγήσω της εγκαυλοτάτης ύπαρξης.

***

ΓΛΑΡΟ πρωινό και ηδυπαθές και ο Μπρεκ πίνει τον καφέ του στο Πατρικό, χαζεύοντας τις ζωγραφιές που ερασιτέχνες ζωγράφοι έχουν σχεδιάσει με χρώματα στα τραπέζια.

ΤΟΤΕ περνάει από μπροστά του μια λυγερόκορμη με παρεό και αποσπά την προσοχή του μονομιάς.

Ο ΜΠΡΕΚ αντιλαμβάνεται ότι δεν πέρασε τυχαία από το μέρος που βρισκόταν και η εντύπωση του γίνεται βεβαιότητα όταν εκείνη τον πλησιάζει και του λέει πως έρχεται απεσταλμένη από τον Καζαντζάκη και τον Ζορμπά για να τον καλέσει να φάνε μαζί στο μαγαζί του Πρίτζηπα στην Καλόγρια και να συζητήσουν για το ορυχείο της Πραστοβάς.

ΝΑΙ, έτσι είναι και δεν μπορεί να είναι αλλιώς! Κι εν τέλει «κάτι όντως τρέχει, αναρωτιέται ο Μπρεκ και τηλεφωνεί στον Αστρινό, ο οποίος και του ανακοινώνει πως βρίσκεται ήδη στον Πρίτζηπα και πίνει ούζο.

ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ από το Πατρικό ο Μπρεκ και πηγαίνοντας προς τον Πρίτζηπα αποφασίζει να δει κι όσα έργα από την έκθεση Coniectura V «Ο άλλος μου εαυτός», δεν έχει δει και ως εκ τούτου παίρνοντας σβάρνα τα μαγαζιά που εκτίθενται τα έργα, αργεί να φτάσει στον Πρίτζηπα.

ΟΤΑΝ φτάνει όμως τον περιμένει μια έκπληξη. Ο Καζαντζάκης, ο Ζορμπάς και ο Αστρινός έχουν γονατίσει γύρω από τη Γκόλφω που χορεύει ζεϊμπέκικο και χτυπάνε παλαμάκια.

ΣΕ ΕΝΑ τραπέζι πιο πέρα ο Γαμπρός γλυκοκοιτάζει προς τη μεριά της Γκόλφως γαμπρίζοντας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Photo credits

Leave a Reply