ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί κράτους, και πολιτών και φόρων, Καλαμάτα, ΑΝ.ΖΑ.

0

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος στέκεται ακόμη όρθιο χάρη σε ένα σκληρό πυρήνα δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, με επαγγελματισμό και συχνά με αυτοθυσία. Αυτό φάνηκε μία ακόμη φορά στην περίπτωση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που κρατούν την Ελλάδα όρθια, είτε είναι γιατροί είτε πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δικαστές ή και εφοριακοί, πληρώνονται λίγο και λειτουργούν με πενιχρά μέσα.

ΑΥΤΟ είναι άδικο και παράλογο, ειδικά όταν εμείς οι φορολογούμενοι καταβάλλουμε εξουθενωτικούς φόρους για να συντηρούμε το… υπόλοιπο κράτος των ρουσφετιών και της απραξίας.

ΕΙΝΑΙ καιρός να επέλθει ένας εξορθολογισμός του κράτους που θα ανταμείψει τους άξιους και παραγωγικούς. Γιατί καλή είναι η ηθική επιβράβευση, πρέπει όμως και να φάνε και να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους».

***

ΑΡΘΡΟ κύριο στην πρώτη σελίδα της Κυριακάτικης «Καθημερινής» επίκαιρο από κάθε άποψη.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ακόμα υπάρχει χάρη στην αυτοθυσία κάποιων λειτουργών του κι από κει και πέρα χάος.

ΟΣΟΝ αφορά τους πολίτες αυτοί πληρώνουν αγόγγυστα όσοι μπορούν, αλλά δεν βλέπουν να πιάνουν τόποι οι θυσίες τους.

ΕΤΣΙ φτάσαμε πλέον και στη φετινή περίοδο καταβολής φόρων και οι δυσκολίες για τους περισσότερους είναι εντονότατες και χωρίς πολλά περιθώρια για να αντιδράσουν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η δυσφορία των πολιτών να γίνεται ολοένα και πιο έντονη και ακόμα δεν ήρθε ο ΕΝΦΙΑ.

***

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ φέτος βούλιαξε από τον πολύ κόσμο.

ΕΛΕΓΕ η παρέα που κουβέντιαζε στο Ιστορικό Κέντρο μπροστά στους Αγίους Αποστόλους.

ΟΝΤΩΣ, κόσμο η πόλη είχε πολύ φέτος, αλλά αν μπορεί να θεωρηθεί λόγω του κόσμου αυτού και τουριστικός προορισμός, είναι άλλο ζήτημα που βέβαια δεν μπορεί να εκτιμηθεί στο πόδι.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ έχει ανάγκη από βασικές υποδομές για να γίνει τουριστικός προορισμός κι αυτές οι υποδομές ως γνωστόν ακόμα δεν υπάρχουν.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ φίλων, γνωστών και συγγενών όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, δεν μπορούν να είναι οι τουρίστες που θα κάνουν την πόλη προορισμό.

***

ΜΠΟΡΕΙ το καλοκαίρι να συνεχίζεται απτόητο, οι ΑΝ.ΖΑ. ωστόσο ήδη έχουν δρομολογήσει το πρόγραμμα του επόμενου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου με πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με τον τουρισμό.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το επόμενο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, αναρωτιέμαι μήπως είναι μια ακόμα ευκαιρία να συζητηθεί σοβαρά στην πόλη τι είδους τουρισμό θέλουμε σε αυτήν.

ΛΕΩ, Μήπως!!

Θανάσης Παντές

Leave a Reply