ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν, δυστυχώς, εισαγγελείς στην Πελοπόννησο για τα σκουπίδια!

0

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με χειμαρρώδη λόγο, απροετοίμαστος με την έννοια των σημειώσεων, λάβρος κατά… πάντων και δίχως να μασάει τα λόγια του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απάντησε σε όλους και σε όλα, σε μια ξεχωριστή, πρωτοποριακή ζωντανή εκπομπή, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από όλους τους νομούς της Περιφέρειας, την οποία διοργάνωσε η τηλεόραση Best, εγκαινιάζοντας το νέο της studio στο Άργος, σε μια προσπάθεια να υπηρετήσει πραγματικά, την έννοια του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η εκπομπή που διήρκησε δυόμισι ώρες, περιελάμβανε 4 ενότητες που καλύπτουν όλο σχεδόν το φάσμα της περιφερειακής δραστηριότητας, με τον περιφερειάρχη να απαντά σε ερωτήσεις για έργα, υποδομές, δράσεις, διεκδικήσεις, πόρους, διοργανώσεις, για πολιτικά ζητήματα και φυσικά, για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο, επιτέλους, φαίνεται πως μπαίνει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία! Σ’ αυτό το σημείο, χαρακτηριστική, προκαλώντας αίσθηση, ήταν η αναφορά του κ. Τατούλη, σε όσα συμβαίνουν σε ορισμένους Δήμους και για τα οποία δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη! «Εμείς αποκαταστήσαμε 100 Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), όμως δεν υπάρχουν εισαγγελείς σ’ αυτήν την Περιφέρεια! Δεν υπάρχουν εισαγγελείς», δήλωσε με έμφαση ο περιφερειάρχης, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη διάθεση! «Γυρίζω όλη την Πελοπόννησο και το ξέρετε καλά! Η κατάσταση πλέον, έχει γίνει τραγική, ενώ ακόμη σε αυτούς τους χώρους που δήθεν γίνεται διαχείριση, ξέρετε πολύ καλά πως είναι μια διαχείριση της ντροπής και της προσβολής, απέναντι στον πολίτη! Ας σταματήσουν λοιπόν οι κύριοι δήμαρχοι να λένε ό,τι θέλουν και να βγαίνουν ως… Μεγαλέξανδροι! Ας σταματήσουν το παιχνίδι και ας προχωρήσουν γρήγορα, ας βρουν τρόπο, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση», ανέφερε με νόημα αφήνοντας αιχμές κατά των ελάχιστων δημάρχων που πολεμούν με… μανία το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. «Ο ένας λέει ότι βρήκε με 30 ευρώ, ο άλλος ότι θα αρχίσει τώρα… Αυτά, είναι μεγάλα ψέματα, τα οποία θα δοκιμαστούν στο αμόνι της αποτελεσματικότητας και εκεί, η αποτυχία, θα είναι τραγική για τους ίδιους! Δεν πρέπει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε, αυτή τη στιγμή να μας… παίζουν πολιτικά παιχνίδια, οι διάφοροι πολιτικάντηδες και οι κάθε λογής λαϊκιστές! Θα πρέπει να συνέλθουμε», απάντησε ο κ. Τατούλης, ο οποίος στη «φαρέτρα» του, είχε βέλη και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρόσφατα ήταν ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ που υπέγραψαν επερώτηση στη Βουλή (η οποία ακόμη δεν έχει συζητηθεί) κατά του έργου.

ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΔΙΤ

«Ένας πρωθυπουργός, πρέπει να έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να υποστηρίζει τη φήμη του! Είναι μεγάλη υπόθεση για τα πολιτικά πρόσωπα, να μη διακυβεύουν τη φήμη τους, για να παρέχουν πελατειακές πολιτικές σχέσεις σε αδόκητα δικές τους στρατηγικές», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας πως η Περιφέρεια ήταν η πρώτη που άνοιξε το δρόμο για ένα τέτοιο έργο. «Καθιερώσαμε στη χώρα μας, ένα νέο μοντέλο που δεν το πίστευε κανένας, ότι μπορούσε να υπάρχει! Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Είναι έμπνευση δική μου, δική μας, της Πελοποννήσου», τόνισε και άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά πρώην κυβερνητικών παραγόντων! Σκληροί οι χαρακτηρισμοί του, για την πρώην γενική γραμματέα Περιβάλλοντος, φωτογραφίζοντας τη Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΝΑΝΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

«Τελειώσαμε γρήγορα και το υπουργείο τότε, με υπουργό τον κ. Μανιάτη και μια κυρία, μια γενική γραμματέα από τη Μεσσηνία, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, καθυστέρησε την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για ενάμιση χρόνο!
Θα έκανα τα πάντα, αλλά θα ήμουν πολύ σκληρός με την γενική γραμματέα, η οποία έπαιξε δικά της πολιτικά παιχνίδια και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν απολύτως, πόσο τραγική ήταν η κυρία αυτή, η οποία με εξαιρετικό τρόπο, καταφερόταν εναντίον του έργου μας και όταν υπεγράφη η ΑΕΠΟ, βγήκε να το επαινεί! Παρόλα αυτά, η διαδικασία ολοκληρώθηκε γρήγορα και ήμασταν έτοιμοι, να υπογραφεί η σύμβαση! Οι τότε Δημοτικές Αρχές, δεν ήταν σύμφωνες με το έργο αυτό; Υπήρξε αντίδραση από καμία Δημοτική Αρχή;», διερωτήθηκε ο περιφερειάρχης που έβαλε και κατά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ

«Γίνεται η κυβερνητική αλλαγή. Το έργο  πλέον έχει περάσει και Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκεί, αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός ο γνωστός οικολόγος, τα κάνει όλα γης μαδιάμ και τα φέρνει τούμπα… Αρχίζει να μιλάει για τα δικά του σχέδια και τις δικές του απόψεις, που δεν επιβεβαιώθηκαν στο χρόνο», επεσήμανε ο Πέτρος Τατούλης, που σχολίασε γενικά τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση και δεν το λέω εγώ, το λέει ο κ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που πολέμησε αυτό το έργο, ότι είναι τελικά, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της χώρας, το πιο οικονομικό και περιβαλλοντικό έργο. Έχω πειστεί ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνει το έργο, αλλά βρίσκει προσκόμματα, για να καλύπτει και τα δικά της εσωτερικά ζητήματα, όμως αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος».

Leave a Reply