ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στην Καλαμάτα

0

ΩΣ ΤΕΧΝΗ η γλυπτική έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και η πρωτοβουλία από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας να οργανώσει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά το Ανοιχτό Εργαστήριο Γλυπτικής, είναι επιτυχημένη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ οργάνωσης και επικοινωνίας του Εργαστηρίου που πραγματοποιείται στο λιμάνι της Καλαμάτας δίπλα στο Πανελλήνιο, από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, είναι ο  γλύπτης Γιάννης Γκούζος και ο γλύπτης-ζωγράφος Γιώργος Βραχνός.

ΕΙΝΑΙ εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις τους δημιουργούς να σμιλεύουν την ύλη της τέχνης τους σε ένα δημόσιο χώρο γιατί δημιουργούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και των επισκεπτών.

Ο ΣΤΟΧΟΣ του εργαστηρίου, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι είναι:

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ της τέχνης της γλυπτικής και δημιουργικής διαδικασίας σε «ζωντανό» χρόνο επιτρέποντας την καθημερινή παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων.

ΕΠΙΣΗΣ ενδιαφέρον στόχος είναι η δημιουργία δημόσιας γλυπτοθήκης στην πόλη της Καλαμάτας με μόνιμα εκθέματα.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ακόμα ότι έργα από το περσινό Εργαστήρι Γλυπτικής παρουσιάζονται από τον Οκτώβριο του 2016 στον υπαίθριο χώρο του Elite City Resort που και φέτος είναι χορηγός, μαζί με την dionyssomarble.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και επισκεφθείτε το Εργαστήρι για να νιώσετε από κοντά στον παλμό της δημιουργίας και καλή εβδομάδα.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply