ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτυχημένη παρουσίαση των βιβλίων του Παναγιώτη Γιαννουλέα στη Στούπα!

0

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου η συγκίνηση ήταν διάχυτη, παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία του Παναγιώτη Γιαννουλέα «Γαλάζια κόμπρα» και «Ζωές στην καταιγίδα», στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Στούπα, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο είχε περάσει τα πρώτα μαθητικά του χρόνια ο συγγραφέας.

Για τα βιβλία μίλησαν ο οικονομολόγος Δημήτρης Ραπτέας και η εικαστικός Βασιλική Κατέρη, με τρόπο ευρηματικό, αναδεικνύοντας τις πολυποίκιλες εκδοχές που τα βιβλία παρουσιάζουν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτικού Αντιλόγου και των εκδόσεων «Δρόμων» και υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας που έπλεξε το εγκώμιο του συντοπίτη του και η διευθύντρια του Σχολείου Αθανασία Κάτσικα.

Συντόνισε την εκδήλωση και μίλησε για τα βιβλία και τον συγγραφέας κυρίως ο γράφων και η εκδήλωση έκλεισε με τον Παναγιώτη Γιαννουλέα, εμφανώς συγκινημένο να ευχαριστεί όσους παρεβρέθησαν στην εκδήλωση, τους οργανωτές και τον Δήμο για τη συμβολή του.

Εκδηλο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων να προμηθευτούν τα βιβλία και στον τομέα αυτό διέπρεψε η Μάγδα Μιχαλοπούλου που είχε αναλάβει την πώλησή τους.

Γνωστοί, φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα έδωσαν το παρών. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους η εγγονή του Ελενα, η Βιβή Γιαννουλέα-Μόσχου, ο Γιάννης Μόσχος, ο Μπάμπης και η Βούλα Ραπτέα, η Αννα Ραπτέα που κάλυψε και φωτογραφικά την εκδήλωση, ο Γιάννης και η Μαρία Θεοδωρακέα, ο Μιχάλης Γιαννουλέας, ο πολιτευτής Δημήτρης Μπαρμπέας, η Χριστίνα Κωνστάντου, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κουλουπέρης, ο γιατρός Σάκης Ζαραβέλας, η Κατερίνα Εξαρχουλέα, η Μυρσίνη Μαραμπέα, η Κυριακούλα Χρηστέα κ.ά.

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια συγγραφικής παρουσίας ο Παναγιώτης Γιαννουλέας ετοιμάζει ήδη τα επόμενα συγγραφικά του βήματα για τα οποία θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα.

Κλείνοντας να επισημάνω πως οι ομιλίες του Δημήτρη Ραπτέα και της Βασιλικής Κατέρη ήταν τόσο άρτιες που μπορούν να δημοσιευτούν και ως άρθρα. Να πω ακόμα πως στην εκδήλωση έγινε λόγος από τον γράφοντα και τον Παναγιώτη Γιαννουλέα για ένα συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στη Στούπα την επόμενη χρονιά.

Leave a Reply