ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάθε χρόνο μία από τα ίδια με τα κενά στα σχολεία!

0

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου! Αρχίζουν σε 15 ημέρες τα σχολεία και η ιστορία με τα κενά εκπαιδευτικών επαναλαμβάνεται! Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και ουδείς συγκινείται. Γαλάζιοι, πράσινοι και ροζ της πολιτικής ποτέ δεν μπόρεσαν να βάλουν μια τάξη στη γενικότερη εκπαιδευτική αταξία!
Γνωστές οι ιστορίες απείρου κάλλους με τα σχολικά βιβλία που είχαν φθάσει να μοιράζονται ακόμη και τα Χριστούγεννα.

Πασίγνωστη ιστορία με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που καλύπτουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Μια πονεμένη ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ως φάρσα, αλλά εν τέλει καταλήγει να αποτελεί τραγωδία!

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι και ο υπολογισμός των κενών φθάνει και ξεπερνάει τις 20.000 που πρέπει να καλυφθούν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια! Κενά που θα πρέπει να καλυφθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι επαναλαμβανόμενες χρόνια τώρα υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών κάθε χρόνο μπαίνουν στο χρονοντούλαπο και όλοι… τρέχουν πανικόβλητοι να καλύψουν όσα περισσότερα κενά μπορούν με αναπληρωτές!

Τα σχολεία ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα πρέπει μέχρι την έναρξη των μαθημάτων στις 11 του μήνα να έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά. Μια υπόθεση καθόλου εύκολη, καθώς οι διαδικασίες επιλογές είναι πολύπλοκες και επίπονες, αφού θα πρέπει να καταγραφούν  λεπτομερώς τα κενά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία θα εισηγηθούν την κάλυψή τους από το υπουργείο!

Υ.Γ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δήθεν θα αγνοούσε την τρόικα που… βάφτισε «θεσμούς» και στο ζήτημα του διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών μετά την «κόκκινη κάρτα» τους, προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να καλύψει και τα κενά στα σχολεία. Μόνο που για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύεται ότι ο… βασιλιάς είναι γυμνός!!!

Leave a Reply