ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 Συγκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιώτικες ηλιαχτίδες» στην Τριφυλία

0

Η μυθική πόλη του Ομήρου χιλιάδες χρόνια τώρα εκπέμπει πολιτισμό μέσα από το πάνθεο των καταξιωμένων ανθρώπων της αιώνιας πόλης, με την σύγχρονη εποχή να τελειοποιείται μέσα από το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στην Τριφυλία.

Ο πολιτισμός με την διαρκή παρουσία της παράδοσης φωτίστηκε δεόντως στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» το Σάββατο το βράδυ στην Κυπαρισσία με την συνάντηση των λαών αλλά και των χορευτικών συγκροτημάτων που όχι μόνο γέμισαν την πλατεία αλλά το κοινό να φτάνει μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά μίλησε για την εξακτίνωση του πολιτισμού στην άκρη του κόσμου με αναλυτική αναφορά στις χώρες που συμμετείχαν όπως το Ισραήλ με το οποίο υπάρχουν δεσμοί από την κουλτούρα των αιώνων, το εξωτικό Ανοτολικό Τιμόρ που στα βάθη του πλανήτη μας έφερε χορούς με έθιμα από ένα διαφορετικό αλλά όμορφο αγνό κόσμο, την Εσθονία με την διακριτική της ταυτότητα, αλλά και την Αρμενία με δεσμούς αιώνων.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Χαιρετισμούς πριν την έναρξη της παράστασης απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας που μίλησε για αίσθημα ικανοποίησης μετά την παρουσίαση εξηγώντας ότι ο Δήμος πιστεύει στις συνεργασίες με την προβολή και εξωστρέφεια του τόπου στο μέλλον, συγχαίροντας τους διοργανωτές.

Συγκινημένος ήταν ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που μίλησε για μια ώρα ενότητας κι ένα παράθυρο στον κόσμο εξασφαλίζοντας το μείγμα πολιτισμού που χρειάζεται ο τόπος. Συνεχάρη τους διοργανωτές παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν στο μέλλον αυτές τις διοργανώσεις πολιτισμού.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία, με ένα όμορφο καλοκαιρινό πάρτι θα πραγματοποιηθεί η λήξη και ο αποχαιρετισμός των αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

ΜΙΚΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Να τονίσουμε ότι πριν ανέβει στο βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μια μικρή μερίδα θεατών αντέδρασε με αρνητικά επιφωνήματα αλλά με παρέμβαση από το βήμα της κας Μπελογιάννη όσο και το ιδίου που είπε ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα» λόγω της πολιτιστικής εκδήλωσης, ηρέμησαν, ενώ μόλις αποχώρησε από το βήμα τελικά χειροκροτήθηκε από τους θεατές, καθώς ήταν σύντομος και ουσιαστικός ο λόγος του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply