ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ψαλιδίζονται» 300 ευρώ σε συντάξεις από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του «νόμου Κατρούγκαλου»

0

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ 450.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Περίπου 1.100.000 παλιοί συνταξιούχοι υπολογίζεται πως θα θιγούν από 1/1/2019 από τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή της διαφοράς που προκύπτει ανάμεσα στο καθαρό ποσό των σημερινών συντάξεων (είχαν απονεμηθεί ή είχε υποβληθεί γι’ αυτές αίτηση μέχρι 12/5/2016) και στο ποσό που θα προκύψει μετά τον επανυπολογισμό τους.
Σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου, η διαφορά αυτή θα περικόπτεται τόσο, ώστε το σύνολο της σύνταξης να μη μειώνεται πάνω από 18%.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων. Πάντως ο κίνδυνος να υπάρξει πλήρης περικοπή της προσωπικής διαφοράς είναι ορατός.

Με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα 300 ευρώ τον μήνα. Από όλους όσοι μπαίνουν στο φάσμα των περικοπών, περίπου 450.000 θα υποστούν και το μεγαλύτερο μαχαίρι στην προσωπική διαφορά, απορροφώντας όλη τη μείωση του 18%.  Αναλυτικά στοιχεία δημοσιοποίησαν χθες «Τα Νέα», παρουσιάζοντας λεπτομερώς όλες τις περικοπές που συνεπάγεται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που εισήγαγε ο «νόμος Κατρούγκαλου»!

Leave a Reply