ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Παπαστράτος» ενημερώνει για τη νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην «καρδιά» της Καρέλια!

0

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα επένδυση της «Παπαστράτος», για την οποία πραγματοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις και συναντήσεις με δημοσιογράφους, με μια από αυτές, να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Καλαμάτα!

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα αναπτύξουν όσα σηματοδοτεί η επένδυση – σταθμός για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας πως το μέλλον φτιάχνεται στην Ελλάδα, με τη συνάντηση αυτή, να έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς θα πραγματοποιηθεί –και- στην «καρδιά» της μεγάλης Καπνοβιομηχανίας Καρέλια! Η επένδυση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, αφορά σε μια νέα μονάδα η οποία θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της κατασκευής νέας γραμμής παραγωγής για ράβδους καπνού για το καινοτόμο προϊόν της Phillip Morris, IQOS. Οι άδειες για την κατασκευή τριών νέων κτιρίων έχουν ληφθεί προ καιρού και ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την παραγωγή, στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος, για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Το εργοστάσιο του Ασπροπύργου  άλλωστε, θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, με τη νέα επένδυση, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές. Σημαντικό βέβαια στον καιρό της κρίσης, είναι και το γεγονός ότι θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS. Χθες μάλιστα, κάνοντας… πρόβα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, προκαλώντας αίσθηση σε μια αποστροφή του λόγου του, με την οποία αποκάλυψε το πώς ο ίδιος αντιμετώπιζε και τι αντίληψη είχε για τις επενδύσεις.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ «ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ» ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!…

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;»!

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός, ευχήθηκε  να πράξουν κι άλλοι επιχειρηματίες κάτι ανάλογο και εξήρε το εργασιακό πλαίσιο της επιχείρησης, μιλώντας για μια παραγωγική επένδυση που δίνει 400 νέες θέσεις εργασίας, μια επένδυση στην καινοτομία που δίνει παράλληλα προοπτική στον πρωτογενή τομέα.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα μάλιστα, θέλησε να τονίσει πόσο «φιλική» στις ξένες επενδύσεις είναι πλέον η χώρα μας, τονίζοντας ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης». Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, πως «η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις», συνδυάζοντας το… γεγονός με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. «Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε και στην εκτίμηση ότι η ανεργία το 2018 θα πέσει κάτω από το 20%, αναφερόμενος και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Όπως είπε, με το εν λόγω νομοσχέδιο διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply