ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιους θα διασώσουν τελικά Καραμανλής και Σαμαράς στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια;

0

Ολα δείχνουν, μέρα με την ημέρα, ότι πάμε σε μεγάλη «σφαγή» στα γαλάζια ψηφοδέλτια, καθώς κερδίζει έδαφος η θέση του συστήματος Μητσοτάκη για ευρεία ανανέωση.

Το θέμα σχολίασε και χθες η «Φ» με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ηλεκτρονική σελίδα της οποίας έδωσε χθες νέα μεγάλη διάσταση, υπό τον τίτλο: «Αγωνία για τα «γαλάζια» κοψίματα στα ψηφοδέλτια – Ποιοι βάζουν μέσον Καραμανλή, Σαμαρά, Παυλόπουλο για μια θέση στη λίστα των υποψηφίων της Πειραιώς». Σύμφωνα με το δημοσίευμα τόσο ο πρ. υφυπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, Γιάννης Λαμπρόπουλος, όσο και ο πρ. βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης είναι στη λίστα των κομμάτων. Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μπορεί κάποτε να ήταν από τα πλέον προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη με έντονη παρουσία στη Βουλή και τα πάνελ των Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και με άκρως υπολογίσιμα ερείσματα στον εσωκομματικό μηχανισμό, ωστόσο πλέον βρίσκονται στο περιθώριο της νεοδημοκρατικής πραγματικότητας, αγωνιώντας για το πολιτικό τους μέλλον. Ο λόγος για μια ομάδα πρώην κορυφαίων υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι βρίσκονται πια εκτός Κοινοβουλίου και κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη θέση έχουν στα ψηφοδέλτια της Ν.∆. των επόμενων εθνικών εκλογών».

ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

Το δημοσίευμα αφού αναφέρεται σε σειρά ονομάτων που έχουν μπει στο στόχαστρο μεταξύ των οποίων και οι δύο Μεσσήνιοι πολιτικοί που προαναφέραμε, προσθέτει:

«Οσο περνάει ο καιρός, τόσο παγιώνεται όπως λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες τα μυστικά του συστήματος Μητσοτάκη η άποψη πως η πλειονότητα των προαναφερθέντων έχει κλείσει τον πολιτικό της κύκλο. Ως εκ τούτου, αρκετοί εξ αυτών πέραν των προσπαθειών τους να προσεγγίσουν είτε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη έχουν αρχίσει να αναζητούν διέξοδο διά της… πλαγίας προκειμένου να βρεθούν και πάλι στις εκλογικές λίστες της Ν.∆.!

Συγκεκριμένα, ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν… ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μέσον (όπως μάθαμε να λέμε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης) ώστε αφενός να ιχνηλατήσουν τις προθέσεις της κομματικής ηγεσίας και αφετέρου να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι της Πειραιώς. ∆έκτες των αιτημάτων γι’ αυτά τα ιδιότυπα πολιτικά ρουσφέτια είναι κατά βάση τα περιβάλλοντα των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, όπου και έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως (προκειμένου με τη σειρά τους να μεσολαβήσουν στην Πειραιώς) οι ενδιαφερόμενοι και δη αυτοί που λόγω της συμμετοχής τους στις τελευταίες χρονικά κυβερνήσεις της Ν.∆. έχουν αποκτήσει το αντίστοιχο θάρρος με προνομιακούς συνομιλητές και συνεργάτες τους ή ακόμη και με τους ίδιους.

Στην εν λόγω κατηγορία, συγκαταλέγεται και μια μερίδα πρώην βουλευτών με… καλές άκρες στις προηγούμενες ηγεσίες και βλέπουν το τρένο της υποψηφιότητας να… χάνεται! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χάρη των αγωνιούντων για μία θέση στα ψηφοδέλτια έχει φθάσει, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», μέχρι και το γραφείο του Προέδρου της ∆ημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον οποίο όπως είναι φυσικό, το σύνολο σχεδόν των πάλαι ποτέ «γαλάζιων» κυβερνητικών στελεχών (αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού) κρατά ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας».

Leave a Reply