ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πονοκέφαλο» και στη Μεσσηνία προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες!

0

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έντονα παραμένουν τα προβλήματα από την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα υποδοχής μεταναστών, τα χρόνια, που η χώρα διερχόταν μια περίοδο μακρόχρονης οικονομικής ανάπτυξης. Τα προβλήματα αυτά βέβαια, παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στον καιρό της κρίσης, με τις διαστάσεις ποικίλες και τις ευθύνες πολλές.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ άλλωστε, δεν είναι αποκλειστικά προϊόν φτώχειας και οικονομικής στασιμότητας και οι μετανάστες, δεν κατευθύνονται τυφλά όπου τους… ρίξει η μοίρα ή στην πλησιέστερη πλούσια χώρα! Αυτό, ισχύει με έναν τρόπο διαφορετικό και στην περίπτωση των προσφύγων, η εισροή τω οποίων είναι πολύ μεγάλη στα νησιά κυρίως και όχι μόνο!

ΣΟΒΑΡΟ είναι το πρόβλημα και στη Μεσσηνία που επίσης αποτελεί πέρασμα, με τα περιστατικά πολλά και τον προβληματισμό έντονο! Δεν είναι μόνο όμως όσοι εντοπίζονται να πλέουν στα ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου, οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στο νομό είναι πραγματικά πολλοί, με τις σχεδόν καθημερινές συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, να αποτελούν αν μη τι άλλο, δείγμα!
Η ΕΝΩΣΗ Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, έχει κάνει ξεκάθαρο αίτημα σύστασης ειδικού Τμήματος, αφού οι προσπάθειες μεταναστών να ταξιδέψουν παράνομα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούν κάτι περισσότερο από συχνό φαινόμενο. Τη Δευτέρα μάλιστα, δυο Τούρκοι, ένας άνδρας 34 ετών και μια γυναίκα 32, μαζί με το ανήλικο παιδί της, προσπάθησαν να πετάξουν για τη Λυών της Γαλλίας, με πλαστά διαβατήρια και συνελήφθησαν.

ΟΠΩΣ γράφαμε και τις προηγούμενες ημέρες το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει γίνει «πύλη εξόδου» παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να αποδράσουν για τον… ευρωπαϊκό παράδεισο!

Μόνο που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, διαλέγουν τους πιο δυνατούς και υπάκουους για φθηνά εργατικά χέρια και τους υπόλοιπους ετοιμάζονται να μας τους στείλουν πακέτο βάσει της ανενεργούς συμφωνίας του Δουβλίνου! Την οποία προφανώς θα ενεργοποιήσουν οι ισχυροί της Ευρώπης για το δικό τους συμφέρον, επιβαρύνοντας για άλλη μια φορά τις χώρες εισόδου και ιδιαίτερα την αδύναμη Ελλάδα, που την έχουν του χεριού τους, ελέω μνημονίων, αλλά και ανυπαρξίας πολιτικής για το μεταναστευτικό!

Θανάσης Τσαμούλης

Leave a Reply