ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς!

0

Εντονη πολιτική κινητικότητα αναπτύσσεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα να είναι μεγάλη.

Στο χορό των υποψηφιοτήτων ξεχωριστή θεωρείται η βέβαια υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη. Η απόφαση Ανδρουλάκη έχει ήδη ληφθεί δηλώνουν και τοπικά στελέχη του χώρου που πρόσκεινται φιλικά στον Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή, ενώ και το γνωστό site iefimerida, θεωρεί σε χθεσινή ανάρτησή του δεδομένη την υποψηφιότητα του 38χρονου πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο αριθμός των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου εγχειρήματος ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και πολλοί πιστεύουν ότι θα φθάσει τους 8, ίσως και τους 10!

Επισήμως, πάντως, έχουν δηλώσει υποψηφιότητες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γ. Ραγκούσης. Αύριο Πέμπτη ανακοινώνει την δική του υποψηφιότητα ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ενώ το ίδιο θα κάνει την Παρασκευή και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, παραπέμποντας για την επόμενη εβδομάδα, ενώ ακούγεται ότι υποψηφιότητα θέλει να βάλει εκ νέου και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο 38χρονος ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ενώ παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Χρημάτισε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2013 ενώ το 2014 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

Ζωηρές ενστάσεις έχουν πάντως υποψήφιοι για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας προτίθεται να ζητήσει παράβολο… 10.000 ευρώ από κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

«Είναι προκλητικό και αδιανόητο σε τέτοιες εποχές να ζητούν δεκαχίλιαρα» έλεγε στο iefimerida.gr υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον 9.84 και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατον σε μια φτωχοποιημένη κοινωνία να δίνουμε 10.000 ευρώ».

Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης από υποψηφίους και για την πληροφορία που θέλει ως προϋπόθεση να συγκεντρώσει κάποιος 500 υπογραφές από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα. Αντιπροτείνουν ορισμένοι μάλιστα να έχει την δυνατότητα ο υποψήφιος να επιλέξει την περιφέρεια απ’ όπου θα συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές και να βρει και άλλες 500 πανελλαδικά.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΥΡΟΥΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ

Για τις 5 το απόγευμα έχει οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την διαδικασία και τον χρόνο εκλογής του ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Μια πιθανή ημερομηνία είναι η 5η Νοεμβρίου (και 12/11 εφόσον απαιτηθεί β’ γύρος), ωστόσο και εκεί υπάρχουν αντιρρήσεις από υποψηφίους που θέλουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου θα ανακοινωθεί και η συμμετοχή του Νικηφόρου Διαμαντούρου όπως και 3-4 άλλων προσωπικοτήτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, για να ενισχυθεί το περαιτέρω το κύρος της διαδικασίας.

Στην ίδια επιτροπή θα ενταχθούν και πρόσωπα τα οποία θα υποδείξουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα. Ηδη ακούγεται ότι πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη είναι να στείλει δύο επιπλέον εκπροσώπους της (τους κ. Κ. Πανταζή και Θαν. Λεβέντη), του Ποταμιού επίσης δύο (εκτός από τον ανακοινωθέντα Π. Αβραμίδη και τον Αλ. Κατσαντώνη), ενώ νέο εκπρόσωπο θα αποστείλει και ο Γ. Καμίνης.

Leave a Reply