ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν ευθύνεται ο βιολογικός για τη δυσοσμία – Σοκάρει η απάντηση Νίκα που παραδέχεται πως πέφτουν ανεξέλεγκτα λύματα στα κανάλια!

0

Στην παραδοχή του προβλήματος που εντοπίζεται στη Δυτική παραλία της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή, από τη δυσοσμία, προχώρησε χθες, μια ημέρα μετά την καταγγελία των κατοίκων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προκαλώντας αίσθηση με την αναφορά του!

Ο κ. Νίκας, απαντώντας στους κατοίκους, επεσήμανε πως το ζήτημα δεν είναι ο βιολογικός καθαρισμός, αλλά η άναρχη απόρριψη λυμάτων στα κανάλια και τα καναλέτα από τα βυτιοφόρα! Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα κάλεσε την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και όλες τις κρατικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους, κατά του περιβαλλοντικού εγκλήματος που διαπράττεται και πηγάζει όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά ολόκληρη τη Μεσσηνία!

«Ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Καλαμάτας είναι εκσυγχρονισμένος, δεν υπάρχει πρόβλημα! Εδώ και κάποια χρόνια, γίνεται αδρανοποίηση λυματολάσπης, με τους 40.000 τόνους που έχουν ενταφιαστεί στην περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια, να αναμένεται να… διαχειριστούν σύντομα, με τη λειτουργία της Μονάδας Λιπασματοποίησης, για την οποία έχουμε ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος, ο οποίος προχώρησε από την πλευρά του, σε καταγγελία – σοκ. «Υπάρχει ζήτημα με την απόρριψη λυμάτων στα κανάλια και τα καναλέτα, κάτι που είναι… δουλειά, άλλων αρχών», δήλωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως «θα δούμε πως πρέπει να συντονιστούμε γα να το αντιμετωπίσουμε».

Ο δήμαρχος, παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα στην περιοχή, στην οποία η δυσοσμία είναι κάτι περισσότερο από έντονη και δεσμεύτηκε, μαζί με τους δημοσιογράφους να επισκεφθεί το βιολογικό καθαρισμό, προκειμένου να προβληθεί δημόσια η εικόνα και η κατάσταση που επικρατεί. «Ναι, υπάρχει ζήτημα, που δεν οφείλεται στο βιολογικό καθαρισμό, τον οποίο θα επισκεφθούμε την επόμενη εβδομάδα, για να κάνετε και εσείς τις διαπιστώσεις σας. Υπάρχει ζήτημα, γιατί ρίχνονται φορτία στα κανάλια και τα κανελέτα του ΓΟΕΒ από μεταφορείς λυμάτων που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία», δήλωσε ο δήμαρχος, τον οποίο, όπως και όλη τη Δημοτική Αρχή, είχαν καταγγείλει για εμπαιγμό, με ανοιχτή επιστολή που υπέγραφαν 132 άτομα, κάτοικοι της περιοχής.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Ο εμπαιγμός, έχει σαν αποτέλεσμα, τη συστηματική υποβάθμιση της περιοχής που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, της περιοχής που παράγει πολύτιμα γεωργικά προϊόντα και της περιοχής που θα έπρεπε να αποτελεί ισότιμο τμήμα της Καλαμάτας», επισημαίναν στην επιστολή, οι 132 κάτοικοι που δήλωναν για ακόμη μια φορά, ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουν την απίστευτη δυσωδία που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και από τις διάφορες απορροές της περιοχής, στην οποία, όπως και εκείνοι τόνιζαν, ανεξέλεγκτα δέχονται κάθε λογής λύματα εδώ και χρόνια, απειλώντας άμεσα την υγεία τους.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΗΜΗ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η υποβάθμιση της περιοχής και ιδιαίτερα της Δυτικής Παραλίας είναι πλέον πασιφανής. Μια απλή επίσκεψη οποιουδήποτε συμπολίτη ή συμπολίτισσάς μας, τόσο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, αλλά και στα διάφορα κοντινά κανάλια απορροής θα τον πείσει ότι κάτι στην όλη υπόθεση «βρωμάει». Άλλωστε, ουκ ολίγες είναι οι καταγγελίες μας, τόσο για τον ελλιπή τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, όσο και για τις πολλές φορές επιτυχημένες προσπάθειες απόθεσης βοθρολυμάτων σε κανάλια της γύρω περιοχής από ανεύθυνους επαγγελματίες αποκομιδής τους, που δρουν ανεξέλεγκτα, εξαιτίας της αμέλειας των υπευθύνων. Οι αρχές του τόπου έχουν αφήσει εδώ και καιρό στην τύχη του, ένα σημαντικό τμήμα της πόλης, που σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα του κόσμου θα αποτελούσε κατ’ ελάχιστον αντίστοιχης σημασίας περιοχή για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης», τόνιζαν στην επιστολή, οργισμένοι οι κάτοικοι που κάλεσαν όσους τυχόν αμφιβάλουν, να κάνουν οι ίδιοι… αυτοψία στον βιολογικό καθαρισμό. «Σίγουρα θα καταλάβουν πολλά περισσότερα…», ανέφεραν τονίζοντας πως δεν είναι πρόβλημα μόνο της εν λόγω περιοχής.

 ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ

«Επίσης, όποιος θεωρεί ότι το ζήτημα δεν τον αφορά, με μεγάλη λύπη θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε ότι αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα θα έρθει και στην δική του «γειτονιά», μιας και ο όμορφος Μεσσηνιακός μας κόλπος έχει πεπερασμένη ανοχή στην ρύπανση και τα σημάδια της θα εμφανιστούν κάποια στιγμή και στην ανατολική μεριά της πόλης. Ελπίζουμε τότε να μην είναι αργά», κατέληγαν στην επιστολή τους, οι κάτοικοι οι οποίοι έχον ήδη καταθέσει και τις δικές τους προτάσεις.

 

Leave a Reply