ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας

0

ΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Σε τροχιά υλοποίησης, βρίσκονται τα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία αποτελούν το βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου «One Stop Shop», που με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, θα αποτελούν μια «ομπρέλα», παρέχοντας υπηρεσίες τέτοιες, οι οποίες θα ενισχύουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης.

Με τη λειτουργία των κέντρων αυτών, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, άλλωστε,  χαρακτήρισε πρόσφατα  ως «βραχίονα της πρόνοιας» που ναι μεν θα υπάγονται στην Αυτοδιοίκηση αλλά όπως ξεκαθάρισε «δεν θα παρεμβαίνουν οι δήμαρχοι, απλώς θα παρακολουθούν».
Στα Κέντρα Κοινότητας, θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες, θα δίνουν τον ΑΦΜ τους και στα στοιχεία τους και αμέσως θα λαμβάνουν ενημέρωση για τις παροχές που δικαιούνται, τα επιδόματα, τις θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα προγράμματα που «τρέχουν» στην περιοχή τους και τις υπηρεσίες. Η ενημέρωση, θα είναι άμεση καθώς θα υπάρχει σύνδεση με τα ηλεκτρονικά μητρώα του υπουργείου, με τη δομή αυτή, να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική και από τους κοινωνικούς λειτουργούς. «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική δομή που θα δώσει απαντήσεις και στα θέματα των μεταναστών, των προσφύγων, των ανέργων και όχι μόνο», δήλωσε η πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, Αγγελική Μαλαπέτσα, επισημαίνοντας πως ο κεντρικός αυτός, φορέας, θα δίνει τη δυνατότητα στους ειδικούς, να επεξεργάζονται τα στατιστικά στοιχεία και να κάνουν προτάσεις για την επίλυση κάθε προβλήματος.

ΤΟ… ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για να γίνει αυτό ωστόσο, αυτό που απαιτείται, είναι η σωστή στελέχωση, η οποία έχει τεθεί… εν αμφιβόλω χάρη σε ένα… λάθος στους όρους της πρόσληψης προσωπικού, καθώς έχουν αποκλειστεί οι κοινωνικοί λειτουργοί, ΤΕ.

malapetsa«Οι τίτλοι μας, σύμφωνα με το Νόμο, είναι ισότιμοι και έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, γι’ αυτό και οι θέσεις πρέπει να προκηρύσσονται ως ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας. Ο Δήμος Καλαμάτας, πιθανότατα μη γνωρίζοντας, επέλεξε να προκηρύξει τις θέσεις ως ΠΕ, γι’ αυτό και στείλαμε τρία αιτήματα, ζητώντας να γίνει τροποποίηση, όμως τελικά δεν έγινε κάτι», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η Αγγελική Μαλαπέτσα, μιλώντας για την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συνδέσμου, πετυχαίνοντας να εξασφαλίσουν τη δέσμευση του δημάρχου, να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και να ρωτήσουν τον ΑΣΕΠ για το αν θα υπάρξει ισότιμη αξιολόγηση των αιτήσεων. «Για ‘μας πλέον, ο δρόμος της διεκδίκησης, επιβάλλει κινητοποίηση στον ΑΣΕΠ και καλούμε όλους τους συναδέλφους ΤΕ να υποβάλλουν αιτήσεις και να κάνουν και προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, αναφορικά με το διαχωρισμό», επεσήμανε η Αγγελική Μαλαπέτσα.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

129 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply