ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έναν κόσμο χωρίς τσιγάρα …ονειρεύεται η Παπαστράτος – Δυναμικά μπαίνει στην αγορά το τσιγάρο χωρίς καύση

0

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ IQOS

«Παράθυρο» στην απασχόληση στον καιρό της κρίσης, άνοιξε για 69 άτομα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Μεσσηνία, η Παπαστράτος, η μεγάλη εταιρεία της καπνοβιομηχανίας Philip Morris International, η οποία χθες το απόγευμα, εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στην Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα κατάστημα που διαθέτει το νέο προϊόν της εταιρείας, το IQOS, το οποίο, είναι ένα… πρωτοποριακό τσιγάρο, που αποτελείται από ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον! Το IQOS, λίγο πριν τα εγκαίνια του καταστήματος, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση, στελέχη της εταιρείας και ο αντιπρόσωπος του νομού, ο οποίος διαθέτει επίσης, το προϊόν, στην Ηλεία και τη Λακωνία.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του διευθυντή Ρυθμιστικών Υποθέσεων  Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου, της Παπαστράτος, Αλέξανδρου Χατζόπουλου, ο οποίος… ξετυλίγοντας το όραμα της εταιρείας, επεσήμανε πως ιδανικά, αυτό που θέλει είναι έναν κόσμο που δε θα υπάρχουν τσιγάρα! Και όσο και αν αυτό φαντάζει… οξύμωρο, τα στελέχη της εταιρείας, καθώς εκτός από τον κ. Χατζόπουλο, παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο Αβάκ Μανικιάν, υπεύθυνος Πωλήσεων Πελοποννήσου, μαζί με τον μεγάλο αντιπρόσωπο της Dasco Άρη Χριστόφορο και τον υπεύθυνο IQOS Μεσσηνίας και Λακωνίας, η Σοφία Μπέρκοβα από το τμήμα Επικοινωνίας της Παπαστράτος και η Μυρτώ Γκόνου, επεσήμαναν πως θα ήταν ευχής έργο να κόψει κανείς το κάπνισμα, όμως όταν αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να καταναλώνει κανείς Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IQOS

iqos

 

To IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον και αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Το τσιγάρο αυτό, βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. «Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία. Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται», ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως το σύστημα αυτό, κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30 με 35 χώρες

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ  ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ  300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η κυκλοφορία του IQOS στην Ελλάδα, ξεκίνησε από την Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα, όπως και στη Μεσσηνία! Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η χώρα μας, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, θα είναι ένα από τα λίγα κέντρα παραγωγής των αναλώσιμων στοιχείων του, των heets, των ράβδων καπνού, για την παγκόσμια παραγωγή! Η επένδυση αυτή, έχει αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ και θα γίνει με πόρους της Philip Morris International, χωρίς να επιβαρυνθεί το τραπεζικό σύστημα, ενώ εξίσου σημαντικό στο δύσκολο καιρό της εδραιωμένης ύφεσης, είναι τα γεγονός ότι οι θέσεις εργασία θα αυξηθούν από 800 σε 1.200! Πολύ σύντομα λοιπόν, θα ανακύψουν 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίες, προκειμένου να καλύψουν τις καινούριες ανάγκες, καθώς από τα 12 δισεκατομμύρια τσιγάρα το χρόνο, στα οποία ανερχόταν η παραγωγή, μέσα σε μερικούς μήνες, θα παραχθούν 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού!

«Είναι τιμή για ‘μας που δουλεύουμε στην Παπαστράτος, που επελέγη η Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, να είμαστε μια από τις πιο παραγωγικές και καλές θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες, της Philip Morris International στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος, ο οποίος μίλησε και για την επιλογή της χώρας μας! Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό θα είναι ένα από τα σημεία παραγωγής, τα οποία πολλές χώρες είναι αλήθεια πως θέλουν. Η Ελλάδα, φέρεται να τα κατάφερε, καθώς η Philip Morris International, αξιολόγησε αρκετά δεδομένα πριν λάβει τη σημαντική αυτή απόφαση, όπως την πορεία της Παπαστράτος και φυσικά, τη γεωγραφική της θέση, καθώς είναι σε ένα κομβικό σημείο, που ενδείκνυται για τις εξαγωγές.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στόχος της εταιρείας, κάτι που προκάλεσε ευχάριστη αίσθηση και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είναι να μειώσει στο ελάχιστο τον κίνδυνο που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία κι έτσι στρέφεται σε προϊόντα νέας γενιάς, που θα αντικαταστήσουν πλήρως τα σημερινά προϊόντα καπνού. Μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχτεί και εξακολουθούν να μελετώνται τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες, με «ναυαρχίδα» το IQOS και… κατάληξη, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα είναι μεγάλη, με σημαντικότερη, το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία, και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην κατεύθυνση αυτή. Για το λόγο αυτό,  400 επιστήμονες και μηχανικοί – σχεδιαστές από τους πιο σημαντικούς επιστημονικούς κλάδους, εργάζονται στις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας στο Neuchatel της Ελβετίας και στη Σιγκαπούρη. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πάνω από 1800 πατέντες και έχει καταθέσει αιτήσεις για ακόμη 4000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας  σχετικά με την εξέλιξη νέων δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόντων. Αυτό που επεσήμαναν καταληκτικά, στην παρουσίασή τους, τα στελέχη της Παπαστράτος, γεγονός που τους τιμά, είναι πως ούτε το IQOS™ είναι μηδενικού κινδύνου, τονίζοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία, που σχετίζονται με τον καπνό, είναι να διακόψει κανείς, εντελώς τη χρήση προϊόντων καπνού!

Leave a Reply