ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

0

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ο υπουργός Οικονομίας  Δήμος Παπαδημητρίου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  Δημήτρης Λιάκος.  Τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ συνόδευσαν η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ Βάλια Αρανίτου και ο διευθυντής της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν στη Μμε επιχειρηματικότητα και γενικότερα στιςπροοπτικές του εμπορίου, για τα οποία ο πρωθυπουργός και οι παρευρισκόμενοι υπουργοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ, εστιάζοντας σε τρία βασικά σημεία: θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, μία  βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του άρθρο 15 του εξωδικαστικού μηχανισμού και τέλος στον περιορισμό της υπερφορολόγησης με εφαρμογή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τη χρήση του φορολογικού έτους 2018 αντί 2019, με έμφαση στον συνεπή επιχειρηματία.

Leave a Reply