ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεντροαριστερά: Οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει!

0

Oπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει, λένε αιώνες τώρα. Οπου λαλούν συνωστιζόμενοι πολλοί υποψήφιοι πρόεδροι ξημερώνει άραγε; Κι αυτή η πρακτική, που θέλει ψηφοφόρους του αρχηγού, όποιον γουστάρει, έστω και για πλάκα να σπαταλήσει χρόνο και μερικά ευρώ, πόσο συμβατή είναι με το πολιτικό υποκείμενο που ονομάζεται κόμμα; Ολα στη τούρλα του Σαββάτου… λες και η επιλογή του αρχηγού να γίνεται γομολάστιχα για τις βαριές ευθύνες και τα λάθη!

Μεθυσμένη κεντροαριστερά, ψάχνει αρχηγό, χωρίς να απαντά προς τα που γέρνει και που θέλει να το πάει. Κι έτσι θα προκύψουν οι νέες έριδες, με αφετηρία την κατανάλωση των νυν υποψηφίων.

Η ατμόσφαιρα θα είναι ωραία χάριν της πολιτικής επικοινωνίας, μα το αρμένισμα θα απολήξει στραβό, όπως και ο γιαλός που συνθέτει το σκηνικό μιας αναμέτρησης χωρίς αντίπαλο, χωρίς εχθρό και χωρίς αιτία, που υποτίθεται γίνεται για να επιτευχθεί ενότητα.

Με άλλη διατύπωση, όταν η κεντροαριστερά δεν κυβερνά και λεηλατείται πολιτικά, διχαζόμενη σε τιμάρια, κάνει εκλογές προκειμένου να εκλέξει αρχηγό για να την… ενώσει! Ούτε πρωτότυπο, ούτε αποτελεσματικό. Η παράφραση μιας παροιμίας αποδίδει την περίσταση: “τα μυρμήγκια όταν θέλουν να χαθούν τι κάνουν; Δεν βγάζουν φτερά. Απλώς, γίνονται υποψήφιοι αρχηγοί της κεντροαριστεράς και δη της ελληνικής”.

panagiotis-giannopoylosΤου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρου

Leave a Reply