ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί διχασμού κ.ά.

0

ΕΝΑ από τα μεγαλύτερα δεινά που έχει προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση είναι ο βαθύς διχασμός. Είναι δυστυχώς ωμοί και κυνικοί οι κυβερνώντες.

ΒΛΕΠΟΥΝ τον ταξικό, τον κοινωνικό, τον ιδεολογικό και κάθε άλλο διχασμό σαν εργαλείο για την εδραίωση και την πολιτική επιβίωσή τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα όριο σε αυτήν την προσπάθειά τους. Ακόμη και τα εμφύλια πάθη –που γνώρισαν έπειτα από χρόνια τη λήθη– αναμοχλεύουν. Οι πληγές που θα αφήσει η στρατηγική του διχασμού θα είναι μεγάλες.

ΟΣΟΙ ανήκουν στα κόμματα εξουσίας σήμερα και διαφωνούν, αλλά σιωπούν με αυτήν την τακτική, κάνουν λάθος γιατί η ζημιά είναι μεγάλη.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ μεγάλη προσπάθεια από όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις για να ξανακλείσουν τα ρήγματα που άνοιξαν με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία».

***

ΤΟ ΚΥΡΙΟ άρθρο της «Καθημερινής», πολύ αυστηρό ομολογουμένως, προκαλεί  πολυποίκιλες εντυπώσεις για την οξύτητά του.

ΔΗΛΑΔΗ στην «Καθημερινή» στα σοβαρά πιστεύουν πως η κυβέρνηση αυτή προκαλεί διχασμό;

ΑΝ το πιστεύουν οφείλουν να δώσουν πειστική επιχειρηματολογία γι’ αυτή τους την άποψη αν θέλουν να γίνουν πιστευτοί. Σε άλλη περίπτωση θα είναι απλώς αναξιόπιστοι και θα είναι κρίμα γιατί θεωρείται σοβαρή εφημερίδα.

ΓΙΑΤΙ δεν είναι καθόλου σοβαρό ίσως μάλιστα είναι και επικίνδυνο να λέγεται πως μια κυβέρνηση δημοκρατική εκλεγμένη προσπαθεί πάση θυσία να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε έστω και ατελή και στη δημοκρατία τέτοιου είδους αναφορές δεν αρμόζουν.

***

ΤΕΛΙΚΑ μπορεί να θεωρείται δεδομένη η «σφαγή» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και στη Μεσσηνία και να δούμε ποιοι τελικά θα «διασωθούν» για να είναι ξανά υποψήφιοι.

ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον είναι πως ελάχιστοι θα διασωθούν με τυχόν παρέμβαση Καραμανλή-Σαμαρά-Παυλόπουλου μιας και οι αποφάσεις θα παρθούν από «μητσοτακικούς εγκεφάλους» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΛΛΩΣΤΕ γιατί να ρισκάρουν ότι προαναφερθέντες αν δεν έχουν κάποιο όφελος;

ΕΙΝΑΙ ένα ερώτημα κι αυτό που θα αναζητήσει αν δεν αναζητά ήδη την απάντησή του.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ πάντως τα τύμπανα ήδη ηχούν και πολύ παράφωνα βεβαίως.

***

ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ βρίσκω έλεγε ο Πικάσο κι ελόγου μου, χωρίς να είμαι ο Πικάσο, ξαναψάχνοντας ξαναβρήκα  ένα ένθετο «Νέες εποχές» του «Βήματος» στις 9 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο «Που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

ΕΥΛΟΓΟ το ερώτημα που αναζητά απάντηση δύο χρόνια τώρα και ποιος ξέρει πόσο καιρό ακόμα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ωστόσο δεν είναι ανησυχητικό αφού είναι ολοφάνερο πλέον πως και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα κόμματα που άσκησαν εξουσία, λειτουργεί με όλες τις συστημικές προϋποθέσεις που επιβάλλει το υπάρχον πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας που έχει η χώρα.

ΑΡΑ η οποιαδήποτε κινδυνολογία που από ορισμένους γαλαζομαυροπράσινους «σέρνεται», δεν χρησιμεύει σε τίποτα παρά μόνο παραπλανητικά σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι πολίτες και που αναζητούν λύσεις και δεν βρίσκουν.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply