ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη στις 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία Καλαμάτας

0
    ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 500 Μ., 1000 Μ., 3000 Μ. ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΔΜΟΠ, ΤΟ Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με σύνθημα: «Δώρισε την ευκαιρία για ζωή. Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν» καλούμαστε να λάβουμε δράση και να κινητοποιηθούμε εθελοντικά καθώς η δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.Τρέχουμε και κολυμπάμε καθώς όλοι μαζί μπορούμε να χαρίσουμε ζωή…
Καλούμαστε να λάβουμε δράση με τον απλούστερο τρόπο, συμμετέχοντας σε αγώνες αφιερωμένους στη ζωή! Το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην παραλία Καλαμάτας με αγώνες κολύμβησης 500 μ., 1000 μ., 3000 μ. και αγώνα δρόμου 5 χλμ.
Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Τόπος: Παραλία Καλαμάτας- προλιμένας Ακτή ΝΟΚ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στις ιστοσελίδες του ΝΟΚ www.nok.gr και του ΣΔΥΜ www.sdym.gr. Έναρξη εγγραφών 1 Αυγούστου 2017.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών).

Οι διαδρομές του κολυμβητικού αγώνα...

Οι διαδρομές του κολυμβητικού αγώνα…

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 16:00

Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 16:00, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο ένα ή και στα δύο αθλήματα. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
● Θα υπάρχει Ιατρός Αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.
● Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει απο ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανηλικoi συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους.
● Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών των αγωνιζομένων αλλά και των συνοδών.
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: Κολύμβηση, όλα τα αγωνίσματα: 17:30 και Αγώνας δρόμου 5 χλμ.: 19:00

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
● ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό. Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
● ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
M1 & W1, 13 – 18 (αγόρια και κορίτσια)
M2 & W2, 19 – 39 (άνδρες και γυναίκες)
M3 & W3, 39 + (άνδρες και γυναίκες)
● ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: 500 μ., 1000 μ., 3000 μ.
Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.
● ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10′ προς τη μικρότερη), από την παραλία στον προλιμένα της Καλαμάτας. Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.
● ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική μήκους 1000 μ. Για τα 500 μ. θα υπάρχει διαφορετική διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου με εκκίνηση από το Ν.Ο. Καλαμάτας

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου με εκκίνηση από το Ν.Ο. Καλαμάτας

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ.
● ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση κα ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
● ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη. Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
Ώρα 20:30 Χαιρετισμοί
Ώρα 20:45 Απονομή βραβείων στους νικητές των αγώνων κολύμβησης και δρόμου
Ώρα 21:00 Προβολή ενημερωτικής ταινίας για τη δωρεά μυελού των οστών
Ώρα 21:20 Απονομή βραβείων στους νικητές του 28ου Κολυμβητικού Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου
Ώρα 21:45 Pasta party

kypello-doth-afisa

    Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών:
    Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν

Γιατί στην Ελλάδα έχουμε τόσους λίγους δότες
● Δεν ήθελα;;;
● Δεν γνώριζα
● Δεν ήξερα πώς και που να γίνω δότης
● Φοβόμουνα την δωρεά αν βρεθώ συμβατός
Πώς γίνεται κάποιος δότης;
● 18-50 χρονών
● Ενημέρωση
● Δήλωση εγγραφής
● 5ml αίμα ή λίγο σάλιο
ΔΩΡΕΑ σήμερα…
● Συλλογή των πολύτιμων κυττάρων από το ΑΙΜΑ
● Ανώδυνη διαδικασία
● 3 ώρες
● Επιστροφή άμεσα στην εργασία
Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό. Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα.
Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Με σύνθημα ζωής «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» ο εθελοντισμός μπορεί να μπει στην καθημερινότητά μας.
Ενημερωθείτε στο site του συλλόγου kyttaroaimatos.gr
Τα έσοδα του Αγώνα θα διατεθούν για την τη HLA τυποποίηση των εθελοντών δοτών. Ισόποση χορηγία θα γίνει και από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία στο ΚΕΔΜΟΠ.
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία χρηματοδοτεί με 400.000 ευρώ την HLA τυποποίηση 20.000 δοτών Μυελού των οστών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: nok.gr και sdym.gr

Leave a Reply