ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Διακοπές» στη Γουηβερία (Ι)

0

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται ακάθεκτο και η νήσος Γουηβερία που ως γνωστόν ανήκει στη δυναστεία των Γουηβέριων και είναι αναπόσπαστο μέρος της ανώνυμης κληρονομιάς τους, έχει πολύ κόσμο περισσότερο απ’ ότι είχαν συνηθίσει επί σειρά δεκαετιών οι εκ πρώτης όψεως φιλήσυχοι κάτοικοί της πριν προκύψει η τουριστική  αξιοποίησης της νήσου από τους Γουηβέριους που αποφάσισαν και άμεσα κατασκεύασαν πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ήταν να γεμίσει η νήσος από κόσμο και ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της, να είναι  πλέον ορατός.

ΑΥΤΗ η διαπίστωση έγινε κι από τον Μπρεκ μόλις έφτασε στη νήσο.

***

ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ εν όψει εκπνέοντος Αυγούστου και σε μεγάλη φόρμα βεβαίως ενώ τα πιπινομάνουλα έχουν προ πολλού δηλώσει ξετρελαμένα μαζί του.

ΚΑΤΙ τέτοια άλλωστε είναι που απογειώνουν τη διάθεσή του.

ΚΑΘΩΣ το καλοκαίρι εισέρχεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του, ετοιμάζεται για καινούργια σχέδια τα οποία και θα ανακοινώσει συντόμως.

Η ΓΟΥΗΒΕΡΙΑ πάντως είναι ο προορισμός του κι αυτό δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

***

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ και η Γουηβερία κατάμεστη καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται.

ΚΙ ΕΝΩ στη μια πλευρά όπου βρίσκεται και το ξενοδοχειακό συγκρότημα γίνεται χαμός, στην άλλη πλευρά όπου βρίσκονται τα σπίτια-φρούρια των Γουηβέριων επικρατεί μια παράξενη ησυχία που δικαιολογημένα ανησυχεί όσους δεν γνωρίζουν.

ΕΚΕΙΝΟΣ που δεν ανησυχεί είναι ο Μπρεκ, ο οποίος γνωρίζει καλά τις ιδιοτροπίες των Γουηβέριων σαν ερευνητής που είναι και φυσικά δεν βρίσκεται τυχαία στη Γουηβερία.

 

Θανάσης Παντές

Leave a Reply