ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το περιβάλλον και η δίκαιη ανάπτυξη…

0

ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται με την αρθρογραφία των πολιτικών αρχηγών! Το φαινόμενο δεν είναι νέο, αλλά ενόψει ΔΕΘ κορυφώνεται…

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ο Μητσοτάκης, τώρα ο Τσίπρας, δίνουν παντοιοτρόπως και τα… ρέστα τους για να πείσουν τους πολίτες ότι είναι οι μόνοι που έχουν τη μαγική λύση!

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ το άρθρο του πρωθυπουργού: Ηταν ο Ανδρέας ψεύτης; Τι να πει κανείς τώρα; Μέχρι και το Ειδικό Δικαστήριο έφθασαν τα κόμματα της Αριστεράς σε αγαστή συνεργασία (συγκυβέρνηση) να το αποδείξουν!

ΤΩΡΑ ο Τσίπρας, περιστοιχιζόμενος από πολλούς πράσινους γενίτσαρους, τον επικαλείται και τον αποθεώνει! Εγώ λέω ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης (όποιας πολιτικής απόχρωσης) τον πρώτο χρόνο χαίρονται, όποιο φερετζέ και αν ενδυθούν!

ΟΣΟ για τον Ανδρέα που ο Αλέξης έχει κάνει σημαία, θα τον κρίνει η ιστορία, όπως και εκείνους που τον έσυραν σε περιπέτεια που πολιτογραφήθηκε ως «βρώμικο’ 89». Γι’ αυτό όμως ο Αλέξης τσιμουδιά…

***

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του περιβάλλοντος, μείζον πάντοτε στην Ελλάδα, έχει πολλές φορές αναδειχθεί στη Μεσσηνία και ειδικά από τη «ΦΩΝΗ».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, υγρά απόβλητα (βιολογικά, βιομηχανικά και οικιακά λύματα κλπ.), Κυπαρισσιακός κόλπος, λιόζουμα, πηρηνελαιουργεία, παράνομες αμμοληψίες σε ποτάμια και παραλίες, είναι μερικά από τα κορυφαία που έχουν αναδειχτεί!

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα η «Φ» με αφορμή μια διαμαρτυρία 132 κατοίκων της Δυτικής Παραλίας, με ξεχωριστό τρόπο ανέδειξε το ζήτημα, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων και σχολιάζοντας τις ευθύνες, τις ανεπάρκειες αρχών και πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού είναι αδιανόητο η Καλαμάτα εκτός από τουριστικό προορισμό, να εξελίσσεται και ως προορισμός παράνομης και ανεξέλεγκτης ρίψης λυμάτων στα αρδευτικά κανάλια!

ΕΠΕΙΔΗ η πολιτική υποκρισία έχει τα όριά της ας σταματήσουν κυβερνητικοί πρωτίστως και αυτοδιοικητικοί δευτερευόντως παράγοντες να μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη, όταν οι πολίτες και η δημόσια υγεία μένουν απροστάτευτες από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκλήματα!

ΥΠΑΡΧΕΙ άραγε μεγαλύτερη αδικία και πολιτική υποκρισία από το να μιλούν και να πράττουν οι κρατούντες εν ονόματι του ελληνικού λαού, ακριβώς τη στιγμή που δρουν ασύδοτα, εγκληματικά στοιχεία σε βάρος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων του πολίτη και της κοινωνίας; Ημαρτον πια…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply