ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεγονός η ελληνογερμανική φιλία με τα βλέμματα στραμμένα στη 7η Διάσκεψη

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Νοέμβριο, η 7η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζιντελφίνγκεν.

Στο πλαίσιο αυτής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης, συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, Bernd Vohringer, τονίζοντας πως «η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει πλέον καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση ως ένα κρίσιμο θεμέλιο της Ελληνογερμανικής Φιλίας και Συνεργασίας». Κοινή διαπίστωση, ήταν ότι η διοργάνωση της προηγούμενης Διάσκεψης στην Πελοπόννησο, που έγινε στο Ναύπλιο, ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του θεσμού και αυτή, η οποία έδωσε νέα προοπτική εμβάθυνσης και αποτελεσματικότητας της συνεργασίας Ελληνικών και Γερμανικών αυτοδιοικητικών φορέων. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον έχουν αρθεί όλες οι αμφισβητήσεις που αντιμετώπισε ο θεσμός, σημείωσε ότι το επόμενο βήμα, θα πρέπει να έχει σημείο αναφοράς την πολιτισμική προσέγγιση των δύο χωρών και τη συνεργασία των Περιφερειών και των Δήμων, όχι στο επίπεδο της ανταλλαγής επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά καλών πρακτικών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ακόμη, ότι μέριμνα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη της εκατέρωθεν αλληλεγγύης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από το σύνδρομο των δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά και η υπεράσπιση από τους ΟΤΑ της παράδοσης και του πολιτισμού της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Ζιντελφίνγκεν, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό περιεχόμενο της Συνέλευσης και πρότεινε οι θεματικοί άξονες που έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου να αποτελέσουν αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης κατά τη διάρκεια της προσεχούς Διάσκεψης.

 

Leave a Reply