ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε η Ιόνια Οδός – Στις προοπτικές ανάπτυξης και στο… αύριο της χώρας που βγαίνει από την κρίση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός

0

Την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τελώντας τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως είπε ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια.

«Επισημαίνω ότι η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη σύνδεση με Πρέβεζα και Αγρίνιο. «Στο επόμενο διάστημα θα ξαναεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και συνεχίζοντας, ανέφερε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».
Λίγο πριν το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας πως «στόχος είναι η νέα Ελλάδα, να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η χώρα, αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

Leave a Reply