ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης από το “Χαμόγελο του Παιδιού”: Λίγο πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι!

0

Εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» για την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Από χθες και μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, με στοχευμένη αρθρογραφία η επιστημονική ομάδα του οργανισμού, αναδεικνύει τα προβλήματα, προσεγγίζει τις δυσκολίες και προτείνει λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

Οι θεματικές των επιστημονικών άρθρων είναι οι εξής:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε σχολεία πανελλαδικά, υλοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης. Το α΄ εξάμηνο του 2017 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε 25.596 παιδιά στο πλαίσιο 731 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

Leave a Reply