ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγαλύτερη και πλουσιότερη η φετινή Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

0

Συνεχώς μεγαλώνει και εμπλουτίζεται η Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που φέτος διεξήχθη για 6η χρονιά, με 35 εκθέτες, έναντι 28 το 2016.

nikas-artos-oinos

Σε χαιρετισμό του, μετά τον αγιασμό, κατά τη τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, το βράδυ της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2017, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι στόχος του Δήμου Καλαμάτας είναι η Έκθεση συνεχώς να διευρύνεται και να εμπεδώνεται ο παμπελοποννησιακός της χαρακτήρας, με σκοπό να προβάλει τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα, το λαϊκό μας πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες για την προετοιμασία και τη διενέργεια της Έκθεσης προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, τους εθελοντές που την πλαισιώνουν, τους πολυάριθμους συλλόγους που συμμετέχουν και τον εμπνευστή της «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» Νίκο Κισκήρα. Προσέθεσε, ακόμη, πως οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα μάθουν πώς με το ψωμί, το κρασί και το ελαιόλαδο ξεπεράσαμε 6 – 7 κρίσεις. Επεσήμανε, τέλος, ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το «κλειδί» για να ξεφύγουμε από την κρίση.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, που δέχθηκε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του δημάρχου, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα πριν και μετά την τελετή των εγκαινίων.

Μετά την εναρκτήρια τελετή, το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα περίπτερα των 35 εκθετών, με προϊόντα από όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου, την Αττική και την Κρήτη, να δοκιμάσει θαυμάσιες γεύσεις και να αγοράσει εκλεκτές παραγωγές για το σπίτι, καθώς και φυσικά καλλυντικά. Επίσης, είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά γεωργικά και οικιακά εργαλεία άλλων εποχών, σε περίπτερα συλλόγων.

Leave a Reply