ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρία χρόνια μετά και η Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας δεν βρήκε τον βηματισμό  της!

0

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Τρία χρόνια διακυβέρνησης συμπλήρωσε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με την αποτίμηση του… ανύπαρκτου έργου να προβληματίζει όλες τις παρατάξεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ακόμα και από την πλευρά της συμπολίτευσης, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σε βασικές υποδομές, σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους.

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Η εικόνα στο οδικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ίδια. Μάλιστα η περίφημη δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την Δημοτική αρχή αποδείχτηκε… μάπα το καρπούζι! Διότι εκτός από μπαλώματα με άσφαλτο και τσιμέντο μέχρι πινακίδες παρατημένες η κατάσταση είναι άκρως ατυχής. Λακούβες και ανοιχτές παγίδες υπάρχουν στη κεντρικό λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, στην οδό 25ης Μαρτίου, στην Αποβάθρα, στην περιοχή του Δημαρχείου ακόμα, μέχρι την είσοδο της πόλης από την Γ. Καλατζάκου μέχρι τα Μυρέικα.

Για τον δρόμο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι παρά τις έτοιμες μελέτες παρότι αποτελεί φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια δεν έγινε συντήρηση επικίνδυνων σημείων με εξαίρεση ορισμένα ευτυχώς παρεμβάσεις στα χωριά της περιοχής. Φυσικά να επισημάνουμε ότι πολλές φορές γράψαμε για τις πλημμύρες κατά μήκος του δρόμου Κυπαρισσίας-Γαργαλιάνων δεδομένου ότι ποτέ δεν προχώρησε η ανακατασκευή του.

Για τον λόγο αυτό έχουμε υψηλό δείκτη σε τροχαία ατυχήματα με αποτέλεσμα η αναβάθμιση του δικτύου να επείγει… Τουλάχιστον σύντομα θα δημοπρατηθούν οι παράλληλοι δρόμοι του άξονα Ρωμανού-Γαργαλιάνοι για τον οποίο σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά.

Για τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό ούτε ο Δήμος Τριφυλίας ενδιαφέρθηκε για το πάγιο αίτημα διεκδίκησης κατασκευής του άξονα πριν χαθούν κονδύλια από τα ευρωπαικά προγράμματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ;

O τόπος στηρίζεται στην νέα γενιά. Οι δράσεις όμως πέρα από το σχολικό περιβάλλον εξαντλούνται μόνο σε ελαιοχρωματισμούς σχολικών συγκροτημάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις για την νεολαία διέξοδο προσφέρουν τα γήπεδα στην Τριφυλία με μαθητές και νέους που, ευτυχώς, πλαισιώνουν τις τοπικές αθλητικές ομάδες. Υπάρχουν βέβαια οι μπασκέτες στα σχολεία, αλλά δεν επαρκούν για δημιουργική διέξοδο των νέων…

Ατυχή περίπτωση αποτελεί το γήπεδο Κυπαρισσίας το οποίο δεν προσφέρει καμία βοήθεια για άθληση στίβου ή αγωνισμάτων, ενώ το κλειστό προς το παρόν παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός πόλης προσφέρει μια σημαντική βοήθεια. Θα ήταν εφικτό να μην εγκαταλειφθούν μικρές δομές που στηρίζουν τους νέους. Αλλά μεγάλη απώλεια υπάρχει στον πολιτισμό. Στην δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη, το θέατρο, τα γράμματα. Πάλι καλά που κάποιες ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Επτά χρόνια, σχεδόν, μετά την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, ο ενιαίας Δήμος Τριφυλίας παραπαίει και ιδίως τα χωριά έχουν καταντήσει εγκαταλελειμμένα… νεκροταφεία! Η επαγγελία «τόπο στα νιάτα» για την Καλλικρατική Τριφυλία, μένει στα λόγια, επτά χρόνια μετά! Μήπως ήρθε η ώρα να βγουν οι νέοι μπροστά μόνοι τους! Ακηδεμόνευτοι από τα κόμματα και τα τοπικά κατεστημένα της πολιτικής μούχλας και καθημερινής μιζέριας;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Leave a Reply