ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή και Σάββατο το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με αναφορές στην Οκτωβριανή Επανάσταση και συναυλίες Μπάμπη Στόκα – Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

0

Με τη Ρωσική Επανάσταση, θα… καταπιαστεί το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα, με τα στελέχη της Κομμουνιστικής νεολαίας, να βρίσκουν επίκαιρα μηνύματα στα όσα σημειώθηκαν στη Ρωσία, πριν από 100 ολόκληρα χρόνια, το Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 1917 και να τα «μεταλαμπαδεύουν» σε όσους παραβρεθούν στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο πάρκου του Λιμενικού και φυσικά, στον καιρό της εδραιωμένης κρίσης.

«Οι προετοιμασίες, έχουν μπει στην τελική ευθεία, με την κορύφωση του Φεστιβάλ να γίνεται το ερχόμενο Σάββατο με την πολιτική ομιλία του μέλους του πολιτικού γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, η υπεύθυνη Μεσσηνίας και μέλος της Γραμματείας Πελοποννήσου της ΚΝΕ, Χρύσα Καροπούλου (άρθρο της δημοσιεύεται σήμερα), η οποία εξήγησε γιατί θα γίνει ειδική αναφορά, στο συγκεκριμένο θέμα.

«Το φετινό Φεστιβάλ, δε θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο στη νικηφόρα επανάσταση των εργατών της Ρωσίας, την περίφημη Οκτωβριανή Επανάσταση, που άνοιξε το δρόμο, για την οικοδόμηση της πρώτης σοσιαλιστικής κοινωνίας. Βάζουμε στόχο, αυτή η μεγαλειώδης ιστορία, να γίνει γνωστή στη νέα γενιά και το Φεστιβάλ, να αποτελέσει ευκαιρία, ώστε δεκάδες νέοι άνθρωποι, να εμπνευστούν από τις επαναστατικές ιδέες, που έδωσαν τη νίκη στους μπολσεβίκους, αλλά και να γνωρίσουν την ΚΝΕ και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», επεσήμανε η Χρύσα Καροπούλου και συνέχισε. «Άλλωστε, η συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση δεν αφορά στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον μας και γι’ αυτό απευθύνουμε σε κάλεσμα σε κάθε νέο, να αναζητήσει, να μάθει και να προβληματιστεί, αφού παρά την εναλλαγή των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και τα μέτρα που τσακίζουν τα όνειρά μας, όχι μόνο παραμένουν, αλλά προστίθενται και νέα! Όλα τα προβλήματά μας σήμερα, έχουν μια ρίζα! Τον καπιταλισμό», δήλωσε η Χρύσα Καροπούλου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις πολλές εκδηλώσεις, που δεν είναι μόνο πολιτικού περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Μπάμπη Στόκα και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

afisa-kke

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 43ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Μεσσηνία, θα ανοίξει αυλαία μεθαύριο Παρασκευή και πέραν των αναφορών, στα όσα έχουν σημειωθεί «100 χρόνια από τις ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», όπως τονίζει στο σύνθημά του, χρησιμοποιώντας παράλληλα και μια φράση του Μαγιακόφσκι, ότι «το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», θα υπάρξουν και στιγμές διασκέδασης για όσους συμμετάσχουν. Οι εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες, θα ξεκινήσουν στις 7:30 το απόγευμα, με την αυλαία να… ανοίγουν μαθητικά συγκροτήματα, τα οποία, όπως δήλωσε το μέλος της Γραμματείας Πελοποννήσου της ΚΝΕ, Μίλτος Κουτίβας, έκαναν πρόβες στον πολυχώρο «μικρόβιο». «Μετά τη συναυλία, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, βασισμένο στο βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», του Τζον Ρίντ, συναυλία με τον Μπάμπη Στόκαι και λαϊκό γλέντι», δήλωσε ο κ. Κουτίβας και συνέχισε. «Το Σάββατο, επίσης οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και θα κλείσουν με λαϊκό γλέντι, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός και θα δώσει συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, όπως στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις, περίπτερα, βιβλιοπωλεία, παιδότοπος και παιχνίδια.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply