ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για τη θάλασσα και το λιμάνι της Καλαμάτας την Κυριακή με την “Πάμε Βόλτα”

0

Μέχρι και πριν πενήντα χρόνια το λιμάνι της Καλαμάτας ήταν πολύβουο και με αυθεντική λαϊκή ψυχή. Πύλη εισόδου και εξόδου, πέρασμα και σταυροδρόμι για αγαθά και ανθρώπους απ’ όλη τη γη. Το λιμάνι υποδέχθηκε και αποχωρίστηκε βασιλιάδες, πρέσβεις, καπετάνιους, ναυτικούς, πρόσφυγες και ανθρώπους του μόχθου.

vintage-limani-kalamatas-2

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα ”πάμε βόλτα” σας καλεί σε μια περιήγηση στο χρόνο και στους δρόμους του λιμανιού. Θα σας αφηγηθούμε ιστορίες ανθρώπων, κτιρίων και τοπόσημων και θα ιχνηλατήσουμε τα ”κόκκινα φανάρια” του…

 

Σημείο και ώρα συγκέντρωσης:

 H παιδική χαρά στο καφενείο Γκούνη στις 7 μ.μ.

Στο τέλος της διαδρομής θα κατευθυνθούμε στο χώρο όπου στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 υπήρχε το ουζερί του μπαρμπα-Μητσου, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, για τη συνέχεια της εκδήλωσης

Στις 8.15 μμ θα προβληθεί εκπομπή (που προβλήθηκε παλαιότερα στην ΕΤ-2) με αποσπάσματα του ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ με τίτλο “Ταξιδάκια αναψυχής” (ταξίδια καλοκαιρινών διακοπών και εκδρομών με τα πλοία της γραμμής) σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Άρη Μαλανδράκη.

Στις 9μμ θα γίνει ψήσιμο σαρδέλας – θα προσφερθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες – και θα μάθουμε για το κάποτε υποτιμημένο ψάρι από την μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου και τον τροφογράφο ”Γαστροναύτη”. Το αφήγημα θα έχει τίτλο ”μικρή στο μάτι…” 

Στις 9.45 μμ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τη θάλασσα σε επιμέλεια του Πέτρου Κατσούλη

Πληροφορίες στο 6936-518550

 

Leave a Reply