ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πάμε Πάρκο» το Σάββατο με την Κ.Α.ΝΕ.

0

Πολιτιστική δράση ενημέρωσης και αναψυχής διοργανώνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ο Οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.)

Η δράση με όνομα «Πάμε Πάρκο» συμπεριλαμβάνει ένα υπαίθριο πικ-νικ για τους κατοίκους της Καλαμάτας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και το δικό τους φαγητό για να το μοιραστούν μεταξύ τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό έργο του Dominique Shi, ενός Γάλλου φωτογράφου που έχει αφιερωθεί στη λήψη φωτογραφιών χορευτών. Η έκθεση φωτογραφιών και η προβολή βίντεο θα συνοδεύονται από υπαίθρια εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από ντόπιους εθελοντές, όπως εργαστήριο σχεδίου (καρικατούρες), ύφανσης, γιόγκα, ανακύκλωσης και θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σημείο ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), τη δράση του προγράμματος ERASMUS+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να λάβουν υποτροφία για να ζήσουν μια μαθησιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθηθεί η σημασία και η δύναμη του εθελοντισμού, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της ανταλλαγής γνώσεων, της ενεργής συμμετοχής και της αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
7-9 μ.μ. Εργαστήρια
(Ύφανση, Σχέδιο, Γιόγκα, Ανακύκλωση, θέατρο)

6-11 μ.μ. Έκθεση Φωτογραφίας (Dominique Shi)

9.30-11 μ.μ. Προβολή βίντεο (Dominique Shi)

6-9 μ.μ. EVS Info point

8-11 μ.μ. Πικ-Νικ.

Leave a Reply