ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Τατούλη στην Περιφέρεια με φοιτητές αεροδιαστημικής έρευνας και αναφορές στη διαστημική πύλη της Καλαμάτας

0

Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης και ειδικότερα της δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά χθεσινή τη συνομιλία του, με τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute, τις σπουδές των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και τρία χρόνια.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute, του επίσημου κέντρου αεροδιαστημικής έρευνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ως σημαντική επένδυση για τη χώρα, ιδίως την παρούσα χρονική συγκυρία που ανοίγονται δρόμοι με την ίδρυση εθνικού φορέα για το διάστημα.

Ο κ. Τατούλης απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης στους Έλληνες αποφοίτους στην προσπάθεια τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της χώρας, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις σπουδές και την εξέλιξή τους, καθώς ο επιστημονικός τους τομέας συνεχώς εξελίσσεται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την «επένδυσή» μας σε εσάς, όσο και την επιστημονική σας σχέση με το Von Karman Institute και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο», δήλωσε ακόμη ο περιφερειάρχης.

Οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 μέχρι σήμερα μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εν λόγω Ινστιτούτο, χαρακτήρισαν πρωτόγνωρη την εμπειρία που είχαν, καθώς είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν με τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης σε εξαιρετικά εργαστήρια, όπως δήλωσαν, και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης και ο διευθυντής του Von Karman Institute έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας από το 2013 και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπεί τη χώρα στο Ινστιτούτο του ΝΑΤΟ.

Παρόντες στη συνομιλία με τους φοιτητές ήταν επίσης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα  Νικολάκου και ο καθηγητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Leave a Reply