ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

15 κολυμβητές στον αυριανό 29ο διεθνή κολυμβητικό Διάπλους του Μεσσηνιακού Κόλπου

0

Θεωρείται από τους δυσκολότερους κολυμβητικούς μαραθώνιους της Ευρώπης λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων και κάθε χρόνο πιστοί στο ραντεβού τους είναι αρκετοί Έλληνες και ξένοι αθλητές που βάζουν προσωπικό στοίχημα να κολυμπήσουν στον Διάπλους του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ο ετήσιος διεθνής κολυμβητικός μαραθώνιος απόστασης 30 χλμ, διεξάγεται ανελλιπώς από το 1988 με συμμετοχή ανδρών και γυναικών και θυμίζουμε πως ως το 2011 γινόταν μεταξύ Καλαμάτας – Κορώνης, ενώ από το 2012 ξεκίνησε η διαδρομή μεταξύ Καλαμάτας – Στούπας Δυτικής Μάνης. Από το 2015 διεξάγεται στη διαδρομή Καλαμάτα-Βελίκα-Καλαμάτα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.
Στον φετινό 29ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου συμμετέχουν 15 κολυμβητές από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Κύπρο, Χαβάη και Ουγγαρία, όλοι εξίσου αποφασισμένοι να πετύχουν…
Η εκκίνηση του 29ου κολυμβητικού μαραθωνίου θα δοθεί στις 7 αύριο το πρωί μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και ο τερματισμός με την δύση του ηλίου.

  «Είμαστε περήφανοι που αυτός
  ο αγώνας ξεκίνησε από τον ΝΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΝΟ Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας μίλησε στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου για το Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών, για την σπουδαία αυτή κολυμβητική διοργάνωση, τον 29ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια όλων των κολυμβητών.
«Την ίδια μέρα με το Κύπελλο Δότη θα πραγματοποιηθεί και ο 29ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος Μεσσηνιακού Κόλπου που θα διοργανωθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ”Ο Ποσειδών”.
Αυτό το άθλημα (σ.σ. κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων) ξεκίνησε από τον ΝΟΚ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η διοργάνωση γίνεται εφτά συνεχόμενα χρόνια στην Καλαμάτα, απ’ όπου άρχισε και στην συνέχεια επεκτάθηκε και γίνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ευχαριστώ τον Δήμο της Καλαμάτας και την Περιφερειακή Ενότητα για την στήριξη τους αλλά θα ήθελα και λίγο παραπάνω.
Φέτος είναι ο 29ος αγώνας και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σταθερός,15 στο σύνολο,6 Έλληνες, 4 Αμερικάνοι, 1 Ισπανός, 1 Σέρβος, 1 Κύπριος, 1 Ούγγρος και 1 Χαβανέζος.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί μπροστά από τον ναυτικό όμιλο και ο τερματισμός με την δύση του ηλίου.»

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον 29ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου είναι οι εξής:

  ΕΛΛΑΔΑ: Λαφαζάνης Ιωάννης, Λέτσος Κωνσταντίνος, Πλουμίδης Νικόλαος, Ρόης σπυρίδων, Σεριστατίδης Ιωσήφ, Ψιλόλιγνου σοφία
  ΑΜΕΡΙΚΗ: Clifford Devon, Denison Ned, Hynan David, Lori King
  ΙΣΠΑΝΙΑ: Ibanez Navarro David
  ΚΥΠΡΟΣ: Χαραλάμπους Σταύρος
  ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Manyoki Attila
  ΣΕΡΒΙΑ: Savel Sale
  ΧΑΒΑΗ: Minaglia Steven

Π.Ν.

143 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply