ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυνατός «παίχτης» στην κούρσα ο Νίκος Ανδρουλάκης!

0

Τους δέκα ίσως και παραπάνω αναμένεται να ξεπεράσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Χθες η Φώφη Γεννηματά υπέβαλε και επίσημα υποψηφιότητα , μαζί με 1200 υπογραφές νέων κάτω των 35 ετών.

Υποψηφιότητα κατέθεσε τελικά και ο ευρωβουλευτής, πρ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενδίδοντας στις πιέσεις χιλιάδων φίλων και υποστηρικτών του, ξεπερνώντας τις όποιες επιφυλάξεις του.

Παράλληλα υποψηφιότητα κατέθεσαν χθες και ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας και ο πρ. πρόεδρος της ΑΣΟΕ Κώστας Γάτσιος, καθώς και ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης. Μέχρι την τελευταία στιγμή (12 τα μεσάνυχτα) αναμενόταν η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου ή κάποιου άλλου.

Ετσι οι μέχρι τώρα υποψήφιοι είναι: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Απόστολος Πόντας, Κώστας Γάτσιος και (ίσως) ο Δημήτρης Τζιώτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό των υποψηφίων και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η κάθε υποψηφιότητα μέχρι το τέλος της δίμηνης κούρσας, όλοι συμφωνούν ότι δυνατός «παίχτης» είναι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι η απόφασή του είναι καλά ζυγισμένη και ότι η δυναμική της υποψηφιότητάς του διαχέεται σε όλη τη χώρα. Στηρίζεται από δυναμικό κομμάτι νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιείται σε όλους τους χώρους της οικονομικής, κοινωνικής, επιστημονικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερα περάσματα στον αγροτικό χώρο.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ισχυρά είναι τα ερείσματα του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μεσσηνία, όπου θα βρεθεί σήμερα, στην πρώτη του έξοδο από την Αθήνα ως υποψήφιος, αλλά για να παραστεί σε κοινωνική εκδήλωση. Είναι βέβαιο όμως ότι έχει επαφές με τοπικά πολιτικά, συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

Πολλά στελέχη έξω από τον στενό κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκτιμώντας τόσο την πολιτική του δράση στο Ευρωκοινοβούλιο και τις Βρυξέλλες, όσο και στην Ελλάδα, αφού ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με δυνατότητες και ηγετική επάρκεια.

 

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Γιατί αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Με μια  λιτή δήλωση, με σαφή πολιτικό μήνυμα και κοινωνικές αναφορές, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.

Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.

Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.

Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος.

Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση.

Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας.

Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.

Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.

«Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια.

Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια».

 

Leave a Reply