ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί το Νίκο Ανδρουλάκη;

0

ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ την υποψηφιότητά του και μαζί και ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μπαίνει στη «μάχη» της διεκδίκησης της ηγεσίας στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιχειρώντας να εκπροσωπήσει μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που επιθυμούν την επικράτηση της λογικής και του αυτονόητου, μακριά και έξω από σκληρούς κομματικούς μηχανισμούς, υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές και γενικά αντιλήψεις που εν πολλοίς ευθύνονται για την κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας σήμερα. Μία κρίση πρώτα απ’ όλα αξιακή, μία κρίση εμπιστοσύνης.

 

Η ΕΠΙΛΟΓΗ του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός μαχητικού νέου που δεν έχει αναφορά σε… πολιτικά τζάκια, ίσως για ορισμένους να μην είναι εύκολη. Άλλωστε το πολιτικό θάρρος, η ειλικρίνεια και η… αλλεργία στους συμβιβασμούς, δεν υπήρξε ποτέ το δυνατό χαρτί Έλληνα πολιτικού. Αυτή όμως είναι η ευκαιρία. Να υπάρξει μία αλλαγή σελίδας. Να προχωρήσει ένας ολόκληρος χώρος που τα τελευταία χρόνια… βυθίζεται στη μιζέρια και στον αλληλοσπαραγμό για τα οφίτσια της επόμενης ημέρας. Μίας ημέρας όπου οι ευθύνες θα είναι μεγάλες, μιας και θα κληθούν όλοι μαζί εφόσον το αντέξουν, να δημιουργήσουν από τις «στάχτες», ελπίδα. Ελπίδα για ένα λαό πολλάκις προδομένο από πολιτικούς που επέλεξαν τον εύκολο δρόμο των υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα.

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ; Γιατί είναι νέος όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες. Διότι παράγει πολιτική και έχει κρυστάλλινες απόψεις, έχοντας με την έως τώρα πορεία του και στο Ευρωκοινοβούλιο αποδείξει ότι συναινεί και συνεργάζεται, αλλά δεν υποχωρεί. Διότι παρά το γεγονός ότι προέρχεται κομματικά από τα «σπλάχνα» του ΠαΣοΚ… ακούγεται σε όλη την κοινωνία κι όχι μόνο σε ένα «βαμμένο» ακροατήριο χειροκροτητών! Γιατί, γιατί, γιατί…

 

Οι εκλογικές διαδικασίες και οι διεργασίες που διαδραματίζονται στην κεντροαριστερά είναι κομβικές. Η επόμενη ημέρα άλλωστε είτε θα βρει το χώρο συνοδοιπόρο της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εγκλωβισμένο σε κομματικές λογικές του παρελθόντος συρρικνωμένο και παραδομένο στη μοίρα που η ιστορία του επιφυλάσσει, είτε πρωταγωνιστή των εξελίξεων για την Ελλάδα που αξίζει σε μια ταλαιπωρημένη και απογοητευμένη γενιά.

 

Leave a Reply