ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέσμευση Τατούλη για αποκατάσταση της χωματερής Μελιγαλά και συνάντηση με τον Φάμελλο για τα πυρηνελαιουργεία!

0

Συνάντηση εργασίας, για μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα, είχε με το δήμαρχο Οιχαλίας, Αριστείδη Σταθόπουλο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Στο επίκεντρο φυσικά, το ζήτημα των απορριμμάτων, με τον εν λόγω Δήμο κατά καιρούς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να διαμαρτύρονται έντονα αναφορικά με τη λειτουργία εργοστασίου την περιοχής, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Ο κ. Τατούλης, ζήτησε από τον Αριστείδη Σταθόπουλο, να σταματήσει άμεσα η αθλιότητα, όπως τη χαρακτήρισε του παράνομου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, στο Μελιγαλά, δηλώνοντας πως αν βρεθεί άμεσα λύση για την προσωρινή διαχείριση, η Περιφέρεια θα βοηθήσει στην αποκατάστασή του, αν και δεν είναι αρμοδιότητά της. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί απέναντι στους πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους», τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η αθλιότητα του παράνομου ΧΑΔΑ του Μελιγαλά, ο οποίος βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και δέχεται σκουπίδια, ακόμα και βιομηχανικά, από τις όμορες περιοχές», ενώ στάθηκε και στην άλλη, επίσης μεγάλη… πληγή της περιοχής, που ακούει στο όνομα πυρηνελαιουργεία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΜΕΛΛΟ

Για το καυτό αυτό θέμα, για το οποίο τους τελευταίους μήνες, η Περιφέρεια, έχει απευθυνθεί σε ειδικά εργαστήρια, ώστε να καταγραφεί ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και να εξεταστούν λύσεις, ο κ. Τατούλης, θα συναντηθεί άμεσα και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση με το δήμαρχο Οιχαλίας, ξεκαθάρισε πως δεν προκρίνει ως λύση, το κλείσιμο των πυρηνελαιουργείων, επισημαίνοντας πως αυτό, θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, αλλά επεσήμανε πως πρέπει άμεσα, να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές των μονάδων και να υπάρχει η απαραίτητη προσαρμογή της λειτουργίας τους στις καιρικές συνθήκες.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΑΒΑ… ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΒΟΥΚΙ» ΤΟΥ

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο περιφερειάρχης, τραβώντας το… αυτί του Σταθόπουλου, τον κάλεσε να είναι πιο… ενεργός και εξωστρεφής! «Ο Δήμος Οιχαλίας θα πρέπει γρήγορα να διαμορφώσει το όραμά του σε συνάρτηση με τους σπουδαίους χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που διαθέτει, ώστε να τους εντάξει στην οικονομία του», δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στο Δήμο, να συμμετέχει στα μεγάλα διεθνή γεγονότα στα οποία λαμβάνει μέρος η Πελοπόννησος προκειμένου έτσι, να βγει από την απομόνωση και να παρουσιάσει το δικό του πακέτο τουριστικού ενδιαφέροντος.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στο έργο της αστικής ανάπλασης του Μελιγαλά, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1,6 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το, ως κομβικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής και τη λειτουργικότητα της πόλης, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις στο μέλλον.

Ο κ. Τατούλης, ζήτησε επίσης από το δήμαρχο, να ωριμάσει το συντομότερο τη μελέτη για την υδροδότηση του Μελιγαλά, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση όσον αφορά στην ολοκλήρωση του δημαρχείου με 70.000 ευρώ και του γηπέδου του Μελιγαλά με 50.000 ευρώ, ενώ ζήτησε να προχωρήσει γρήγορα η μελέτη για την αποκατάσταση της ιστορικής Μητρόπολης του Μελιγαλά, του Αγίου Ιωάννη, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα ενταχθεί.

Ο κ. Σταθόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για ένα όνειρο που εκπληρώνεται αναφερόμενος στο ζήτημα της ανάπλασης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη για την καλή και αποτελεσματική συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Δήμο Οιχαλίας και το Μελιγαλά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμμετείχε στον εορτασμό του Γενεσίου της Θεοτόκου και ξεναγήθηκε στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Μελιγαλά

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply