ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζαμάν φου, Γαλάτη μου, ζαμάν φου…!

0

Στην Ελλάδα όποιος τουρίστας και να έρθει καλά είναι. Γερμανός, Αγγλος,  Γάλλος, Μακρον …!  Ολοι ευπρόσδεκτοι είναι να αφήσουν και τον οβολό τους μπας και βουλώσουμε καμιά τρύπα και σαν εργαζόμενοι και σαν χώρα!

Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥgalanopoylos

Από εκεί μέχρι που να πανηγυρίζουμε που ήρθε ο Γάλλος πρόεδρος, και στρώσαμε τα κόκκινα χαλιά, ο καθένας  καταλαβαίνει ότι η υπόθεση αυτή μοιάζει όπως στο χωριό, που βλέπουμε κανένα σπουδαίο ηθοποιό να πίνει καφέ στο καφενείο και αναστατώνονται χωριανοί και.. πρόβατα ! Λέτε να μην καταλάβαμε ότι οι χώρες στηρίζονται σε συμφέροντα και όχι συναισθήματα; Λέτε να μην καταλάβουμε ότι ο Γαλλος κάτι ήρθε να πάρει ,ότι υπάρχει ακόμα τέλος πάντων; Λέτε να μην θυμόμαστε ότι περάσανε πρόεδροι και πρόεδροι μέχρι και ο Γάλλος Σαρκοζί που μας έλεγε ότι έχει ελληνικές ρίζες και μετά μας έγραψε κανονικά στα Γαλλικά του.. κατάστιχα;;  Είτε με Γαλλους  είτε με  Πορτογάλους είτε με πασόκους και συριζαίους, οι αριθμοί μετράνε στην Ευρώπη!  Δεν υπάρχει κανένα όνειρο απατηλό ,ούτε καμία ελληνική ταινία με τον πλούσιο εφοπλιστή που αγάπησε τη φτωχή  δακτυλογράφο!

Το έχουμε καταλάβει καλά όλοι ! Πρέπει να ξεπουλήσουμε τον οποίο πλούτο της χώρας μας ,να φτωχύνουμε το λαό μας κι άλλο για να ξεχρεώσουμε κάποτε.. .σε τρία τέρμινα .  Αλλά επειδή δεν ξεχρεώνουμε εύκολα όλο και θα φτωχαίνουμε πιο πολύ, κι όλο θα χαρίζουμε ασημικά!!!  Απλά όσο πιο φτωχή είναι μία χώρα τόσο φαίνεται και πιο πολύ η ελεημοσύνη και υποτακτικότητα που δείχνει στον οποίο σπουδαίο βρεθεί μπροστά της !  Τόσο που μοιάζουν εμετικοί οι λόγοι των ντοπίων παρατρεχάμενων μπροστά στον πασά που ήρθε  να διαλέξει τα τελευταία λάφυρα  ! Καμία συγκίνηση είτε λέγεται  Κλίντον, Ομπάμα, Σαρκοζί ή Μακρόν !  Οι Ιταλοί πήραν τα τρένα, οι Γερμανοι τα αεροδρόμια, οι Κινέζοι τα  λιμάνια, μόνο κάτι νερά έμειναν και ήρθαν με τα μπιτόνια  και οι Γάλλοι να φορτώσουν… Σαν δεν ντρέπεστε υποκριτές… τάχα ζητάτε πίσω τα ελγίνεια μάρμαρα!  Το οικοδόμημα ολόκληρο πουλήθηκε και εσείς κοροϊδεύετε το πόπολο με τη διακόσμηση…  Τι να τον κάνεις τον Μακρόν όταν δεν θα υπάρχει ούτε μακαρόνι…  Ζαμανφού   Γαλάτη μου ζαμανφού!

Leave a Reply