ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά!

0

Η πολιτική κινητικότητα και οι διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς έχουν αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο, μιας και ο χώρος αποτελεί βασικό πυλώνα σταθερότητας και εναλλακτικής πολιτικής πρότασης στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα πλήρωσε το… μάρμαρο των μνημονίων και μιας κρίσης που κληρονόμησε, αλλά διαχειρίστηκε με τον πλέον αποχή τρόπο! Ετσι συρρικνώθηκε πολιτικά και με την εσωστρέφειά του εδώ… γήπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πολύ που τον ανάγκασε να μετατραπεί σε ένα μνημονιακό πολιτικό φορέα που στρογγυλοκάθισε στην εξουσία στηριζόμενος σε πασοκογενές πολιτικό προσωπικό και στο δεξιόστροφο πολιτικό παρακολούθημα ΑΝ.ΕΛ.

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς μετά την πολιτική περιπέτεια και απαξίωση ανακάμπτει και συσπειρώνεται. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μάλιστα, εκλέγει ηγεσία, την οποία διεκδικούν δέκα! Μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων 23 Σεπτεμβρίου θα φανεί πόσοι μπορούν να αντέξουν στη δίμηνη… κούρσα! Κυλιόμενες μετρήσεις πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων δείχνουν ότι η μάχη θα παιχτεί, κυρίως, ανάμεσα σε τρεις υποψηφιότητες. Της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Νίκου Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή και του Γιώργου Καμίνη δημάρχου Αθηνών, που φαίνεται να ξεχωρίζουν, έχοντας η κάθε μία τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία και θα αναδειχτούν κατά την προεκλογική περίοδο! Η δυναμική όμως της πραγματικής ανανέωσης προσδίδει στο Νίκο Ανδρουλάκη συγκριτικό πλεονέκτημα και δυνατότητες κινηματικού χαρακτήρα!

Θ.Τ.

Leave a Reply