ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μακρόν, ΔΕΘ και άλλα

0

Ο ΜΑΚΡΟΝ ήρθε μας είδε και τον είδαμε και απήλθε εν θριάμβω να μιλούν οι πίσω μένοντες για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, στην οποία η ελληνική πλευρά είχε πολλά επενδύσει.

ΤΟΣΟ η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αποτίμησαν θετικά την επίσκεψη για τους δικούς τους λόγους και από τη δική τους πλευρά βέβαια.

ΚΑΤΑ τα άλλα το σόου στην πολιτική του διάσταση είχε πολλά ντεσού από τη χρυσόσκονη του σταρ σίστεμ κι όσοι ασχολήθηκαν πολλά συμπεράσματα έβγαλαν.

***

ΔΕΘ για 82η φορά και για εννιά μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων.

ΜΙΛΗΣΕ ο Τσίπρας, θα μιλήσει και ο Μητσοτάκης και οι άλλοι αρχηγοί. Ε, και;

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να σημαίνουν αυτές οι ομιλίες για την καθημερινότητα των πολιτών όταν δεν προτείνονται λύσεις;

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ στις φλυαρίες οι πολιτικοί είναι και απ’ αυτές δεν μπορούν ούτε και προσπαθούν να ξεφύγουν. Δυστυχώς.

***

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ του 1993 και στις 9 του μηνός ο βουλευτής της ΝΔ στο Κιλκίς Γιώργο Συμπιλίδης κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης.

Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πατήρ και αείμνηστος πλέον, δεν μπορεί να κυβερνήσει με τους εναπομείναντες 150 βουλευτές και πάει σε εκλογές όπου και χάνει από το ΠΑΣΟΚ του άσπονδου φίλου του και αείμνηστου πια, Παπανδρέου.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ βέβαια έγιναν πολλά και διάφορα και ήρθαν τελικά τα πάνω-κάτω στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και τελικά με πολλαπλές παρενέργειες και στον οικονομικό τομέα κι αυτές υφιστάμεθα πλέον εδώ και εφτά χρόνια, στη μακρά περίοδο της κρίσης και με τον υιό Μητσοτάκη πλέον ως αρχηγό της ΝΔ να θέλει να κυβερνήσει.

Η ΖΩΗ κάνει κύκλους ανοίγοντας και κλείνοντας κύκλους.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τον Συμπιλίδη τον έφαγε η μαρμάγκα.

***

ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ βρέθηκαν 10 υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ασφαλώς υποβαθμίζει ήδη τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που δεν προέκυψε και άλλος υποψήφιος για να μιλάμε για ενδεκάδα έτοιμη για ποδόσφαιρο!

ΟΛΕΣ αυτές οι υποψηφιότητες πάντως υποβαθμίζουν δυστυχώς την όλη προσπάθεια και ανάμεσα σε αυτές και οι θεωρούμενες ως σοβαρές κινδυνεύουν να ρεζιλευτούν περισσότερο απ’ όσο φαντάζονται.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσοι έκαναν ήδη λόγο για «Δέκα μικρούς Μήτσους» μάλλον δεν έχουν και τόσο άδικο και οι υποψήφιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να το επιβεβαιώσουν.

***

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Θεοδωράκης και όχι ο Μίκης είναι υποψήφιος με την Κεντροαριστερά, όπως έγραφα στο σχόλιο του Σαββατιάτικου φύλλου, που δυσαρέστησε η υποψηφιότητά του τους Ποταμίσιους φίλους του στη Μεσσηνία.

ΑΤΥΧΩΣ λοιπόν μπήκε η φωτογραφία του Μίκη. Αλλωστε το κείμενο ήταν σαφές νομίζω.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ λοιπόν στεναχώρησε τους φίλους του και να δούμε τώρα τι θα τους πει όταν έρθει στην Καλαμάτα, όπου τον περιμένουν για να του κάνουν παρατηρήσεις.

***

ΑΡΧΙΖΕΙ η νέα σχολική χρονιά σήμερα και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και οι μαθητές να πάρουν άμεσα τα βιβλία τους.

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ των αρμοδίων για άλλη μια φορά έχουν γίνει τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο και μένει να τις δούμε στην πράξη.

ΚΑΛΗ εβδομάδα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply