ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράγινε το κακό με υποσχέσεις από τη ΔΕΘ για ανάπτυξη!

0

ΟΤΑΝ ευημερούν οι άνθρωποι και δυστυχούν οι αριθμοί, για να αντιστρέψουμε τη ρήση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, θα μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός, εν προκειμένω ο Αλέξης Τσίπρας, να υπόσχεται «καλύτερες ημέρες» και να έρχονται, αλλιώς θα διερωτάται μονίμως για να αποκτήσει άλλοθι: «Ηταν ψεύτης ο Ανδρέας;».

ΤΕΛΙΚΑ όμως η φράση του «Γέρου της Δημοκρατίας» για την ευημερία των αριθμών και τη δυστυχία των ανθρώπων, εκφράζει πλήρως τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα!

ΜΑΛΙΣΤΑ η ρητορική Τσίπρα, που επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στη ΔΕΘ δεν δικαιώνεται σε καμία των περιπτώσεων, παρά τα αιματηρά προγράμματα μονόπλευρης λιτότητας, πρωτοφανούς φοροεπιδρομής και καταλήστευσης συνταξιούχων, μισθωτών και μικροεπαγγελματιών!

ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Θεσσαλονίκης» των 11-12 δισ. ευρώ του 2014 έγινε Γ΄ αιματηρό μνημόνιο ισόποσων μέτρων και περικοπών, ενώ το «Παράλληλο πρόγραμμα» του 2015 περιορίζεται σε αερολογία, σάντουιτς στα σχολεία και ανεμικά κοινωνικά επιδόματα…

ΤΑ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ δεν επιστρέφονται στην κοινωνία και την οικονομία όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός το 2016. Η… 13η σύνταξη, το βοήθημα  των 600 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους, που υπερδιαφημίστηκε, ήταν ένα τρικ πολιτικού εμπαιγμού και δήθεν σύγκρουσης με τους θεσμικούς δανειστές!

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ φούσκα του πρωθυπουργού με τις επενδύσεις και την επιστροφή στην ανάπτυξη παρά είναι… χοντροκομμένη για να γίνει πιστευτή!

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, ό,τι θετικό έχει συμβεί (αν έχει συμβεί) στη χώρα κατά τη μνημονιακή εποχή οφείλεται στις θυσίες του λαού, τις οποίες ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ελαφρύνει με την επικράτηση κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΟΤΑΝ οι υποσχέσεις αποδεικνύονται ψεύτικες και οι ελπίδες των πολιτών και της κοινωνίας πεθαίνουν, ας μην περιμένουν πολιτική νεκρανάσταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ  των πολιτών διαμορφώνεται στη λογική ΔΕΘ(Α) πάρουμε άλλες ψεύτικες υποσχέσεις για επενδύσεις και επιστροφή στην ανάπτυξη! Και αυτό είναι σαφές ενόψει της νέας καταιγίδας περικοπών και φοροεπιδρομών, κατά απαίτηση ή συγχορδία με την τρόικα («θεσμούς» επί το… αριστερότερο!), που επιστρέφει οσονούπω, δριμύτερη, που είναι και δυσβάστακτες και αιματηρές…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply