ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής για την απουσία αθλητικών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓ Αθλητισμού

0

Σοβαρές οι ευθύνες της δημοτικής αρχής καθώς κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Καλαμάτας δεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως καταγγέλλει ο Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, στην κάτωθι επιστολή του στα ΜΜΕ:
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατατέθηκαν από το υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. και εγκρίθηκαν από το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα πρώτα αθλητικά έργα (με ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. για το 2017. Αυτά αφορούν 37 αθλητικά έργα που υπάγονται γεωγραφικά σε 11 Περιφέρειες από 20 Νομούς της χώρας και 26 Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 4.197.281 εκατ. ευρώ.
Σε αυτά λοιπόν τα έργα δεν περιλαμβάνεται κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Καλαμάτας. Είναι σοβαρές οι διαχρονικές ευθύνες της δημοτικής αρχής η οποία «περί άλλα τυρβάζει» και παρόλη την δεκαετή παραμονή της στην εξουσία δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη για τα αναγκαία έργα αθλητικών υποδομών (κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων).
Καλούμε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει επιτέλους στην εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών ικανών να διεκδικήσουμε την επόμενη υποβολή έργων που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική μας παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες»- ήδη από τον Μάιο του 2016- έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τις αθλητικές υποδομές της Δήμου Καλαμάτας η οποία μπορεί να αποτελέσει την βάση αυτής της διεκδίκησης αφού αναλύει επακριβώς τις ανάγκες και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

    Μανώλης Μάκαρης
    Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
    Δήμου Καλαμάτας

Leave a Reply