ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το παραμύθι με τα έσοδα από το πανηγύρι της Κυπαρισσίας κάποτε να τελειώσει!

0

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ; Καλή εβδομάδα με καλή δύναμη. Παρότι είμαστε για τα πανηγύρια σε ότι αφορά την οργάνωση, την υλοποίηση υποδομών αγωνιώ να διαπιστώσω μόλις τελειώσουν οι εκταμιεύσεις του ΕΣΠΑ, τι καπνό θα μας φουμάρουν οι πολιτικοί μας.

Του Γιάννη Μποζίκα

@

ΑΠΟ το 1990 μας λένε λόγια με υποσχέσεις μετά από επισκέψεις με φωτογράφους και συνεργεία τηλεόρασης για το περίφημο δρόμο Καλονερό-Τσακώνα. Την ώρα που καμία απάντηση δεν υπάρχει σε επίπεδο, του τι θα γίνει με τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας που παραμένουν σε εκκρεμότητα, και, τι θα γίνει με το σημαντικό τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα που… αγνοείται η τύχη του, εξελίξεις μοιάζει να υπάρχουν για το Πάτρα – Πύργος.

@

ΜΑΛΛΟΝ δεν θεωρούν ότι οι ψήφοι στην Άνω Μεσσηνία και την περιοχή μας είναι αρκετοί. Αλλά να είναι σίγουροι ότι οι κάτοικοι τόσο στην Οιχαλία όσο και στην Τριφυλία δεν τρώνε κουτόχορτο οπότε πριν βιαστούν να δώσουν απαντήσεις, ας είναι πολύ προσεκτικοί…

@

ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Η πρώτη σπορά ποικιλίας κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην περιοχή των Γαργαλιάνων θα εφαρμοστέι σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις έκτασης 3 στρεμμάτων από Καναδική εταιρία. Η διαφορά μεταξύ ινδικής και κλωστικής κάνναβης παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό. Η ευφορική ινδική κάνναβη από την οποία παρασκευάζεται το χασίς, περιέχει την ψυχοτρόπο ουσία ΤΗC σε ποσοστό 16%, ενώ η κλωστική κάνναβη την περιέχει μόλις σε ποσοστό 0,2%.

@

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκομιδή κάνναβης στην γειτονική Αρκαδία, ενώ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Άστρος Κυνουρίας, Κρήτη, Εύβοια, Καστοριά κ.α.) από την στιγμή που νομιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη δραστηριότητα η καλλιέργεια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

@

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ιταλούς καθηγητές που διδάσκουν κλασσικές σπουδές στα λύκεια της Λομπαρντία της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων Αλέκος Παπαδόπουλος, στην Κυπαρισσία. Το πρώτο κουδούνι πάντως ξεκίνησε για τα σχολεία οπότε καλή σχολική χρονιά…

@

ΜΕ ΛΥΜΑΤΑ της αποχέτευσης πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης ο περιβάλλoν  αύλειος χώρος του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, καθώς και ευρύτερα το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου Κυπαρισσίας, εξαιτίας σπασίματος του κεντρικού αγωγού αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου Κυπαρισσίας, από το Ροντάκι προς την πόλη.

@

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ: Εβδομάδα πανηγυριού για την Κυπαρισσία. Με 76 περίπου θέσεις από τις παράγκες θα γεμίσουν έσοδα τα ταμεία του Δήμου. Υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν κοντά στα 60.000 ευρώ μαζί με τις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας. Το πανηγύρι είναι έθιμο για την πόλη, αλλά δεν προσφέρει τίποτα στην αγορά, στους επαγγελματίες και το μόνο θετικό είναι η εισροή επισκεπτών που έρχονται για προσκύνημα.

@

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι τα έσοδα του πανηγυριού ΔΕΝ επιστρέφουν έστω με ανταποδοτικό χαρακτήρα στην τοπική κοινωνία. Παρά τις εκκλήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και τοπικών φορέων. Μάλιστα όταν το θέμα τέθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης το 2015 ο δήμαρχος Τριφυλίας υποστήριξε ότι τα έσοδα δεν αρκούν για παρεμβάσεις.

@

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ μηδέν, λοιπόν! Τα έσοδα του πανηγυριού άραγε που οδεύουν; Για τα πανηγύρια με τις δεξιώσεις ή για την καθημερινότητα δεν μάθαμε ποτέ. Επομένως αυτό το παραμύθι με τα έσοδα να τελειώσει κάποτε. Διότι προβάλει μεν την περιοχή αλλά η Κυπαρισσία δεν ωφελείται ουσιαστικά. Κανείς δεν λέει βέβαια να απαξιωθεί. Αλλά επειδή φθίνει χωρίς στήριξη είναι κακό σημάδι.

@

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ της γραφής ας τολμήσουν να πράξουν αυτό που έκανε στο πανηγύρι του Μελιγαλά, ο Δήμος Οιχαλίας, προβάλλοντας τοπικές επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα! Ο,τι καλύτερο. Αρκεί να υπάρχει τόλμη και ενδιαφέρον…

@

ΚΑΛΗ εβδομάδα, λοιπόν, και καλή σχολική χρονιά…

Leave a Reply