ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς σοβαρές ελλείψεις σήμερα το… πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Μεσσηνίας!

0

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για χιλιάδες μαθητές, καθώς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με τις απόψεις όσον αφορά στις ελλείψεις να διίστανται, καθώς διαφορετική, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, από εκείνη του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Οι κ. Κικινής και Παπαχρήστος αντίστοιχα, κάνουν λόγο για χιλιάδες ελλείψεις, καθώς παρά τις 10.000 άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια, λείπουν ακόμη, περίπου 4.000 δάσκαλοι, με λιγότερα να είναι τα προβλήματα στη Δευτεροβάθμια, καθώς τα κενά, ανέρχονται περίπου σε 1.500. Το υπουργείο, πράγματι, προχώρησε σε 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες ωστόσο, δε φαίνεται να είναι αρκετές. Ζητήματα, φαίνεται να υπάρχουν και με… επιμέρους εκπαιδευτικά θέματα, όπως τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος του μήνα, άρα πλασματικά παρουσιάζονται ότι έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, υη χρηματοδότηση των σχολείων, την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο δημόσιο σχολείο, τις συμβάσεις των καθαριστριών, τις αρκετές, απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, το γεγονός ότι πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους αφού οι αποσπάσεις που δίνονται είναι ελάχιστες. Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δίχως οργανικές θέσεις οι οποίοι εργάζονται σε μεγάλο αριθμό σχολείων και και την πρόσληψη και πάλι, αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

oikonomopoylos-dhmhtrhs

stamatopoulos-giorgos

 

 

 

 

Στη Μεσσηνία, τα προβλήματα αυτά, ευτυχώς, δεν είναι έντονα, όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Φ», οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Δημήτρης Οικονομόπουλος και Γιώργος Σταματόπουλος, αντίστοιχα, με ιδιαίτερα σημαντική να είναι για πρώτη φορά, η άμεση πρόσληψη, έστω και αναπληρωτών, των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. «Για πρώτη φορά προσλάβαμε ειδικότητες, εικαστικά, μουσική, πληροφορική, ενώ για πρώτη φορά επίσης, θα λειτουργήσει με πρόγραμμα, μέχρι τη 1:15, όπως τα υπόλοιπα σχολεία και θα έχει και ολοήμερο», ανέφερε, μιλώντας για το ειδικό σχολέιο, ο κ. Οικονομόπουλος, τονίζοντας πως συνολικά, στα σχολεία του νομού, οι ελλείψεις είναι πολύ μικρές και τα όποια κενά, αναμένεται να καλυφθούν άμεσα.  «Κάθε τμήμα θα έχει το δάσκαλό του και όλα τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Οικονομόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς, έχουν φτάσει και τα βιβλία, τα οποία θα διανεμηθούν σήμερα στους μαθητές, ενώ και οι Δήμοι, πραγματοποίησαν τις απαραίτητες συντηρήσεις στα κτίρια, ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμα να υποδεχθούν παιδιά και εκπαιδευτικούς. «Πιστεύω πως θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, μεσούσης της κρίσης», επεσήμανε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, ο οποίος τόνισε πως και τα ολιγοθέσια σχολεία μπορούν πλέον να λειτουργούν και ως ολοήμερα και να υπάρχουν οι ειδικότητες όπως των αγγλικών και της γυμναστικής.
Χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερες αλλαγές, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως δήλωσε ο διευθυντής της, Γιώργος Σταματόπουλος. «Τα βιβλία, έχουν φτάσει από νωρίς, ενώ και οι καθηγητές που διόρισε το κράτος, είναι ήδη στις θέσεις τους, με τις ελλείψεις να μην είναι πολλές», ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος, τονίζοντας πως για πρώτη φορά, πολύ νωρίς διορίστηκαν, όσοι καθηγητές ζητήθηκαν στην Ειδική Αγωγή.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

48 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply