ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς από τους πολυάριθμους συμμετέχοντες στο 6ο Κύπελλο Εθελοντή δότη μυελού των οστών

0
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΗΧΗΡΟ μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς έστειλαν οι πολυάριθμοι κολυμβητές, δρομείς, άνθρωποι που συμμετείχαν στο 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη μυελού των οστών.
Ένας αγώνας φιλαλληλίας που κάθε χρόνο βρίσκει περισσότερους υποστηρικτές και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Εφέτος συμμετείχαν 210 δρομείς στο τρέξιμο 5 χιλιομέτρων και 140 στους αγώνες κολύμβησης, γεμίζοντας την παραλία της Καλαμάτας με την γεμάτη αίσθηση προσφοράς και χαράς.
Το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου και οι πρωταθλητές Καρπουζλής και Παπαθεοδώρου οι οποίοι με την παρουσία αλλά και την προσωπική προσφοράς τους, ορισμένοι εξ αυτών, ως εθελοντές αποτέλεσαν «φάρο» δύναμης και αλληλεγγύης και ενώνοντας τις δυνάμεις τους μετέφεραν το μήνυμα πως η λευχαιμία μπορεί να αποτελέσει παρελθόν και … είναι στο χέρι όλων μας!
Ο πρωτοστάτης του αγώνα αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και διευθυντής του αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος ενημέρωσε και κινητοποίησε μικρούς και μεγάλους να γίνουν δωρητές μυελού των οστών.
Διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, ο ΣΔΥ Μεσσηνίας και είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για μια ακόμη χρονιά έλαβαν άριστα στην οργάνωση και «εκτέλεση» ενός τόσο σημαντικού αγώνα με κοινωνικό χαρακτήρα και μήνυμα.
Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, συνεχής ήταν η ενημέρωση του κόσμου μέσω φυλλαδίων και προβολής βίντεο, όπως βεβαίως και οι εγγραφές εθελοντών δοτών.

Οι νικητές του 6ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη
Στο αγωνιστικό κομμάτι, 210 δρομείς συμμετείχαν στον μεγάλο αγώνα δρόμου 4.9km, όπου πρώτος όλων ήταν ο Γαβριήλ Μακρυδάκης και η Παναγιώτα Ασημακοπούλου. Ακολούθησαν στις γυναίκες οι Ελένη Εξερζόγλου, Ελένη Μιχαλοπούλου, Σταυρούλα Νικολούδη, Μαρία Καραΐσκου και Κατερίνα Κυριακοπούλου και στους άνδρες οι Ηλίας Νικολόπουλος, Δημήτρης Σταματίου, Δημήτρης Ρούτσης, Αλέξανδρος Μιχαλάκης και Δημήτρης Σταυρόπουλος.
Στους αγώνες κολύμβησης και συγκεκριμένα στα 3 χιλιόμετρα πρώτοι έξι ήταν οι Πέτρος Ξενούλης, Λάμπρος Γκουντούμης, Φώτης Κολίπουλος, Βασίλης Τσάκαλης, Νίκος Κουρλιούρος, Γιάννης Αγγουράς και στις γυναίκες οι Πηνελόπη Τηγανέα, Κατερίνα Κονταργύρη, Αθανασία Αθανασοπούλου, Άρτεμις Πατικοπούλου, Ιωάννα Βέλμαχου και Ιωάννα Παπαϊωάννου.
Στν αγώνα 1 χιλιομέτρου πρώτοι στους άνδρες ήταν οι Παναγιώτης Χάππας, Κώστας Κοντόπουλος, Χρήστος Ράπτης, Δημήτρης Αγγουράς, Νίκος Ξενούλης και Χρήστος Τριβυζάς και στις γυναίκες οι Όλγα Σκιαδοπούλου, Σήλια Λαπιώτη, Ευθυμία Σταθοπούλου, Αναστασία Χάππα, Βασιλική Λούκα και Σοφία Κονταξάκη.
Στα 500 μέτρα πρώτοι ήσαν οι Δημήτρης Σταματίου, Θανάσης Παπαμανωλόπουλος, Ορέστης Βλάσσης, Αλέξανδρος Σολωμάκος, Θανάσης Κοσιφολόγος και Αλκιβιάδης Κωνστάνταρος και στις γυναίκες οι Εριέττα Παπαμανωλοπούλου, Σταυρούλα Λουκαρέα, Ειρήνη Σκιαδοπούλου, Έλενα Λιανού, Ευαγγελία Καντζιλιέρη και Μαρία Λύγουρη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα αποτελέσματα

Leave a Reply