ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Γκούμας: Εκανα λάθος που δέχτηκα στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία!

0

Mε το χαρακτήρα του ανεξάρτητου και την παραδοχή ότι έκανε λάθος που δέχθηκε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Γκούμας.

Ο κ. Γκούμας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα και μέρος των στόχων και του προγράμματός του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, επισημαίνοντας πως μόνο αν δεν έχει θέση η πολιτική και αναζητηθούν νέοι… τρόποι, με συνέργειες και συγκροτημένο σχέδιο, μπορεί το Επιμελητήριο να ανακάμψει και να εξυπηρετήσει το στόχο του. «Ναι, ήταν λάθος μου, που δέχθηκα τη στήριξη, το παραδέχομαι σήμερα γι’ αυτό και τα τελευταία έξι χρόνια, κινούμαστε μακριά από τα κόμματα, τα οποία στον επιμελητηριακό θεσμό δεν προσφέρουν», ανέφερε ο κ. Γκούμας που δεν παρέλειψε να φανερώσει την πικρία του για τα όσα σημειωθήκαν στις προηγούμενες εκλογές. «Εμείς, είμαστε έξω από τα συμφέροντα και το έχω αποδείξει επανειλημμένως και με τη θητεία μου στο Επιμελητήριο, καθώς ήμουν πάντα υπέρ των επαγγελματιών. Έχω άλλωστε θητεύσει, δύο τετραετίες στο Επιμελητήριο, εκτός από την τελευταία που μου την έκλεψαν με συνωμοτικό τρόπο…», δήλωσε  με νόημα ο Γιώργος Γκούμας, επικεφαλής του Συνδυασμού που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2011.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ

«Είμαστε ο συνδυασμός, που έδωσε τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετάσχουν και ορισμένοι από αυτούς να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας, κόντρα στο κατεστημένο, που κυριαρχούσε την περίοδο εκείνη. Ο συνδυασμός, που κατάφερε να αντέξει και να αναπτυχθεί μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που διατηρήθηκε στον θεσμό τα τελευταία χρόνια και που κατάφερε να παραμείνει ζωντανός, διεκδικώντας  την ισχυρή πλειοψηφία και την οριστική επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, έχοντας ως όραμα την άμεση αναβάθμιση του θεσμού με βασική προϋπόθεση την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας», δήλωσε ο κ. Γκούμας, ο οποίος στάθηκε στην ενότητα.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ… ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΚΟΥΜΑ!

«Το «Νέο Επιμελητήριο», είναι πάλι εδώ για να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Σώματος που θα προκύψει και γι’ αυτό, απευθύνω εκ νέου, ανοικτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του νομού, να έρθουν κοντά μας και να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα μας προσπάθεια, για ένα Επιμελητήριο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο κ. Γκούμας, επισημαίνοντας πως «δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά».

Ο υποψήφιος πρόεδρος, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στ κόμματα και τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία όπως είπε δεν έχουν θέση στο θεσμό, που πρέπει να αναβαθμιστεί για να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική οικονομία. «Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στον χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στον χώρο της επιστήμης και της έρευνας», ανέφερε και ανέπτυξε του βασικούς του στόχους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

  • Ένα Επιμελητήριο πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επαγγελματία.
  • Ανάδειξη των Μεσσηνιακών προϊόντων και υπηρεσιών μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων.
  • Υποστήριξη συμβουλευτική, νομική, αναπτυξιακή για τις επιχειρήσεις.
  • Εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση.
  • Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας.
  • Στήριξη πραγματικά και τους παλιότερους επαγγελματίες στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν-και είναι πολλά.
  • Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
  • Δημιουργία Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας.
  • Άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
  • Έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος στάθηκε στην επιμόρφωση των επαγγελματιών, την ενημέρωση για προγράμματα, την επαφή με τις νέες τεχνολογίες και  τις στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων, κάνοντας λόγο για ένα Επιμελητήριο, ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στο Επιμελητήριο και ο θεσμός απαξιώθηκε. Εμείς, ερχόμαστε να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο πρέπει να αναγεννηθεί για να συμβαδίσει στις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Να εκσυγχρονιστεί.

Θέλουμε να είμαστε σε ανοιχτό διάλογο επικοινωνίας με όλα τα μέλη- και τους χιλιάδες επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή είναι μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Θέλουμε να τους επαναπροσεγγίσουμε όλους, έναν προς έναν. Να γνωρίζουν ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρεί νέα ανοίγματα και νέες προσεγγίσεις», δήλωσε ο Γιώργος Γκούμας, τονίζοντας καταληκτικά πως κανένας επαγγελματίας δε θα είναι μόνος του. «Όλοι μαζί προχωράμε για την αναβάθμιση του Μεσσηνιακού Επιμελητηρίου, την προώθηση των προϊόντων μας σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό εγχώρια και διεθνώς και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός με στόχο την αφύπνιση του Επιμελητηρίου και την εγρήγορση των μελών του.

Θέλουμε όλα μας τα μέλη ενεργά και συμμέτοχα. Επιδίωξή μας, είναι κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας της Μεσσηνίας να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με τα θηρία της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της έλλειψης ρευστότητας, της ελλιπούς ενημέρωσης. Σας θέλουμε όλους κοντά μας για να οδηγήσουμε τις Μεσσηνιακές επιχειρήσεις ένα βήμα μπροστά. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας γυρίζει σελίδα. Αναδιοργανώνεται, επαναπροσεγγίζει τον κόσμο του», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο, Γιώργος Γκούμας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

113 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply